Bayındır: Direniş faşizmi yenilgiye uğratıyor

DTK, DBP ve HDP heyeti, Siirt'te esnafı ve evleri ziyaret etti. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Kürt halkının direnişi korku ve faşizmi yenilgiye uğratıyor" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş genel başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Siirt Milletvekilli Sıdık Taş, Kürt ulusal birliğine ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında Siirt’teki ziyaretlerini ikinci gününde sürdürdü. Heyet, Kurtalan ilçesinde esnafla bir araya geldi.

'HALK KORKMUYOR'

Ziyaret öncesi ilçe binasında halkla buluşan heyet, görüş alışverişinde bulundu. Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, baskılarını artıran AKP-MHP iktidarına karşı Kürt halkının direndiğini belirterek, “Bu faşizme karşı, Kürt halkı yıllardır direniyor. Her baskı ve şiddet, direnişi körüklüyor. Bu direniş onların yaratmak istediği korku ve faşizmi yenilgiye uğratıyor. Birçok ilde yaptığımız ziyaretlerde bunu gördük. İl ve ilçelerde yaptığımız buluşmalarda, halkın korkuyu yendiğini gördük. En son Van’daki yürüyüş, bunun son örneğidir” dedi.
Daha sonra esnaf ziyareti yapan heyet, Yenidoğan, Emniyet, Beykent caddeleri ve Sanat Sokağı’nda bulunan esnaf tarafından ilgiyle karşılandı.
Esnaf, yaşadıkları ekonomik sorunları aktarırken, Kürt halkının temel sorunun birlik olduğuna işaret etti.
Heyet, ilçede aile ziyaretleri de gerçekleştirdi.