Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi: 14 işgalci cezalandırıldı

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerillalar da hamlelerle cevap veriyor. Gerçekleştirilen eylemlerde en az 14 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi çerçevesinde geliştirdiği devrimci hamleler Apocu ruh ve büyük bir cesaretle işgalci Türk ordusuna karşı etkili eylemler düzenleyerek darbe vurmaya devam etmektedir” dedi.

HPG eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri’miz 28 Nisan günü saat 08:45’te Başûrê Kurdistan’ın Amediye ilçesine bağlı Kani Masi nahiyesinde bulunan işgalci TC devletine ait askeri üssü dönük bir eylem gerçekleştirmiştir. Burada bulunan işgalciler hava araçlarıyla bombalanmış, hedefler tam isabetle vurulmuş ve eylem başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında işgalcilere ağır darbelerin vurulduğu eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir:

24 Nisan günü saat 14:30’da Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo alanında bulunan Şehit Munzur tepesine konumlanan bir grup işgalci hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırılmıştır.

25 Nisan günü saat 17:00’da Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo alanında bulunan Şehit Munzur tepesine konumlanan bir grup işgalci hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır, 2’si yaralanmıştır.

26 Nisan günü saat 07:30’da Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar tepesinde ağaç keserek konumlanmaya çalışan işgalciler hedeflenerek vurulmuştur. Burada net 2 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir, ancak düşmanın ölü ve yaralıları daha fazladır.

26 Nisan günü saat 14:30’da ve 16:30’da Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar tepesinde bulunan işgalcilere dönük katyuşalarla eylem düzenlenmiştir. Her iki eylem sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci de yaralanmıştır.

26 Nisan günü saat 16:30’da Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo alanında bulunan Şehit Munzur tepesine konumlanan bir grup işgalci hedeflenerek vurulmuştur.

26 Nisan günü saat 16:30’da Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar tepesinde bulunan işgalcilere dönük ağır silahlarla eylem gerçekleştirilmiştir. Burada bir grup işgalci hedef alınarak isabetle vurulmuştur. Cezalandırılan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

27 Nisan günü saat 14:00’da Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo alanında gerillanın savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler sabotaj taktiği ile vurulmuştur. Burada 3 işgalci cezalandırılmıştır.

26 Nisan günü Zap bölgesine bağlı Qela Bêdewê tepesinde bulunan işgalciler saat 07:00’dan saat 17:00’a kadar üst üste gerçekleştirilen eylemlerle etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemlerde cezalandırıldığı tespit edilen işgalci sayısı 5’tir. Eylemlerden sonra işgalci Türk ordusu Qela Bêdewê alanını yoğun bir şekilde savaş uçakları ile bombalamış, akşam saatlerinde ölü ve yaralılarını Skorsky helikopterleri ile alandan taşımıştır.

27 Nisan günü saat 09:30’da Zap bölgesine bağlı Xeregol tepesine konumlanan işgalciler havanlarla hedef alınarak vurulmuştur.

HAVA SALDIRILARI BOMBARDIMAN

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanlar gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bombardımanların ayrıntıları şu şekildedir;

27 Nisan günü saat 11:00’da Zap bölgesine bağlı Kunişka alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

27 Nisan günü saat 16:30’da Zap bölgesine bağlı Şehit Şahin ve T Harfi alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

27 Nisan günü saat 16:30’da Avaşin bölgesine bağlı Arıs Farıs ve Mamreşo alanları savaş uçakları ile bombalanmıştır. Aynı alanlar saat 21:00’dan 00:00’a kadar saldırı helikopterleri ve obüsler ile yoğun bir şekilde bombalanmıştır.

27 Nisan günü saat 21:30’da Avaşin bölgesine bağlı Şukê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”