Bingöl'de İmralı tecridi protesto edildi

HDP Bingöl İl Örgütü, İmralı tecridini protesto etti, "Tecrit kırılırsa tüm sorunlar çözülür" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecride karşı açıklama yaptı. Dörtyol’da bulunan Saat Kulesi önünde çok sayıda kişinin katılımı ile yapılan eylemde Kürtçenin Kirmanckî lehçesindeki “Ma tecrit bişkîn faşîzmê waşon (Tecridi kıralım, faşizm yıkalım)” pankartı açıldı.

'İMRALI'DA İŞKENCE VAR'

HDP İl Eşbaşkanı Hasan Soysal, İmralı’da sürdürülen tecrit politikasının bir “işkence” olduğunu ve bu politikanın bugün Türkiye’de toplumsal yaşamın her alanına yayıldığını söyledi. AKP iktidarının İmralı tecridiyle bağlantılı olarak bölgede savaş siyaseti yürüttüğünü ifade eden Soysal, “Tecrit, sadece İmralı ve Kürtlerle sınırlı değildir. Tecrit politikası uzun süredir Türkiye’de yaşanan hak ihlallerine doğru genişlemektedir. Bu nedenle tecridin kırılması Türkiye’deki sorunların çözümüne giden anahtardır” dedi.

'TECRİT HERKESİ İLGİLENDİRİYOR'

Soysal, tecride karşı mücadele etmenin doğrudan demokrasiye, hak ve özgürlüklere, kadın mücadelesine destek vermek anlamına geldiğini de dile getirdi. Soysal, “Mutlak tecrit Türkiye’de toplumsal barışın önündeki en büyük engeldir. Tecritte ısrar eden AKP-MHP iktidarı, savaş ve çatışma siyasetini sürdürmekte, bu siyaset sonucunda halklar ve insanlar birbirine düşman edilmektedir. İktidar bu tutumunda ısrar ederek Kürt sorununda çözümsüzlüğü derinleştirmektedir. Barışı inşa etmeyi kendine misyon edinen sayın Öcalan üzerinde uygulanan mutlak tecridin sonlandırılması için demokratik muhalefetin örgütlenerek mücadele etmesi gerekmektedir” diye konuştu.
Soysal, başta Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşlara da İmralı’daki mutlak tecridin son bulması için görevlerini yerine getirmeleri çağrısında bulundu.