Binler Anter Dersim’i son yolcuğuna uğurladı

Rojava’da geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen Kürt devrimci Anter Dersim (Kazım Ergun) için binlerce kişinin katıldığı bir tören düzenlendi.

11 Kasım günü Rojava’da geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen Anter Dersim, son yolcuğuna çıkarıldı.

Kürt, Arap ve Süryanilerden oluşan binlerce kişi törene katılmak için Qamişlo’da bir araya geldi.

Törende Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetim, MSD ve Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi siyasi partileri de hazır bulundu.

Enteriyê Mahallesi önünde toplanan halk, Anter Dersim’in cenazesini alarak Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’ne doğru yürüdü.

Cenaze şehitlikte de “Şehit Namirin” sloganıyla ve zılgıtlarla karşılandı.

Bir dakikalık saygı duruşunun yapıldığı törende, Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hisên Ibêd, Avrupa’dan merasimi takip eden şehit ailesine ve Kuzey ve Doğu Suriye Bölge halkına başsağlığı diledi.

Ibêd, “Şehit Anter’e layık olabilmek için mücadelemizi devam ettirmeliyiz. Özgürlük Mücadelesi’ne ömrünü adayan bir devrimci karşısında, izinde ilerleme sözünü veriyoruz” dedi.

TEV-DEM Eş Başkanı Zelal Ceger ise “Anter Derrsim Kürdistan’da devrimin başlamasıyla birlikte ülkesine hizmet etmek için ülkeye dönmekte tereddüt etmedi. Büyük ailesi için mücadele etmek üzere küçük ailesini arkasında bıraktı. O her zaman ülke özgürleştirilmediği sürece küçük ailenin de özgürleşemeyeceğini söylüyordu” diye konuştu.

Dersim’in Özgürlük Hareketi saflarına katılan ilk kişilerden olduğunu ifade eden Zelal Ceger, “Kürdistan alanları Anter Dersim’in mücadelesinin şahididir. Kürdistan’ın parçalanması nedeniyle Önder Abdullah Öcalan’ın fikirlerini yaymak için mücadele etti. Yurtsever ve devrimciydi. Onu tanıyan bütün yurtsever ailelerin yoldaşı, kardeşi ve babasıydı” diye belirtti.

Ceger, Dersim’in sağlık durumu kötü olmasına rağmen mücadeleye devam ettiğinin altını çizerek “Devrimci halkı savaşa hazır olması için örgütlüyordu. Özgür, tek parça bir Kürdistan ve Önder Abdullah Öcalan fiziki olarak özgürleşinceye kadar Anter Dersim’in yolundan gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Rivîn Şêxmus da şehidin kimlik bilgilerini okuyup ailesine teslim ettikten sonra Anter Dersim slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.