Böyle bir direniş az görüldü

YJA Star gerillası Dr. Rûken Samsun, Werxelê’deki gibi bir direnişin dünya tarihinde az görüldüğünü belirterek, “Arkadaşlarımızın iradesi ve inancı bize güç veriyor” dedi.

Türk devletinin kullandığı kimyasal silahların sinir sisteminini bloke edici, yakıcı, boğucu özelliklerine işaret eden YJA Star gerillası Dr. Rûken Samsun, daha kapsamlı tedbirler üzerinde yoğunlaştıklarını söyledi. 
YJA Star gerillası Dr. Rûkên Samsun, ANF’ye konuştu. 


Rûken Samsun, nisan ayından beri Avaşîn, Zap ve Metîna’da büyük bir direniş verildiğini hatırlatarak, gerilla direnişini kıramayan Türk devletinin kimyasal silaha sarıldığını söyledi.
Dr. Rûken Samsun, şöyle devam etti: “Türk devletinin kimyasal silah kullanması çaresiz kaldığını gösteriyor. Söz konusu kimyasal silahlar insan reflekslerine ve sinirlerine etki ediyor. İnsan vücudunu yakan, nefessiz bırakan kimyasal gazlar da var. Canlılar oksijensiz kaldığında boğulma gerçekleşir. Kimyasal silahlar bütün dünyada yasaklı. Gerillaya karşı kimyasal silahların kullanılması, büyük bir ahlaksızlıktır.”

AMANSIZ VE FEDAİCE BİR SAVAŞ

Werxelê gibi direnişin kalesi olan yerlerde insan iradesinin öneminin ortaya çıktığını belirten Dr. Rûken Samsun, “Böyle bir direniş dünya tarihinde az görülmüştür. Burada Rêber Apo’nun felsefesinin insan iradesini ne kadar güçlendirdiğini görüyoruz. Arkadaşlarımızın iradesi ve inancı bize güç veriyor. Gerillalar amansız ve fedaice bir savaş yürütüyor. Yaralanan arkadaşlarımızla ilgileniyoruz. Düşman gün geçtikçe kimyasal saldırılarını daha da arttırıyor. Biz de buna karşı daha kapsamlı tedbirler üzerinde yoğunlaşıyoruz. Savaş sahalarında ağır şehadetler de yaşanıyor. Bazen yoldaşlarımız yaralanıyor. Yaralanmalarına rağmen savaş cephelerinde mücadele veriyorlar, direnişlerini sürdürüyor. Onların direnişi bize güç veriyor” şeklinde konuştu.

TÜRK HALKI DA KARŞI ÇIKMALI

YJA Star gerillası Dr. Rûken Samsun, gerillanın sadece Kürt halkı için değil, aynı zamanda Türk ve bütün halklar için de özgürlük savaşı verdiğini kaydederek, şunları ekledi: “AKP-MHP aklı, Kürt ve Türk halı arasında ince politikalarla özel ve kirli bir savaş yürütüyor; halklar arasında düşmanlık yaratıyor. Türk halkı da kimyasal silahlara ve her türlü soykırım politikalarına karşı boyun eğmemeli. Bütün halklar kimyasal silah kullanımına göz yummamalı ve yoldaşlarımızın direnişine sahip çıkmalı.”