DAİŞ Selahaddîn ve Xaneqîn’e saldırdı: 10 ölü, 4 yaralı

DAİŞ çetelerinin Irak güçlerine yönelik saldırısında 7 asker, 3 polis yaşamını yitirdi; 4 polis de yaralandı. Irak güçlerinin çetelere ait bir sığınağa baskın düzenlemesi sonucunda ise rehin tutulan biri ölü, diğeri sağ olarak bulundu.

Xaneqîn’in Qeretepe ilçesinin güneyinde meydana gelen 2 ayrı patlamada bir Irak askeri yaşamını yitirdi, çok sayıda asker ise yaralandı. Saldırı Hemrîn Gölü’ne yakın bir noktada yaşandı.

Bugün aynı noktada yaşanan başka bir patlamada ise 6 Irak askeri daha yaşamını yitirdi.

DAİŞ çeteleri, Selahaddîn’e bağlı Bêcî beldesinde de akşam saatlerinde Irak polislerine ait kontrol noktasına saldırdı. Saldırıya karşılık veren polisler ile çeteler arasında çatışma çıktı.  Çatışmalar sonucunda 3 polis yaşamını yitirdi, 4 polis ise yaralandı.

DAİŞ ÇETELERİNE OPERASYON

Irak Güvenlik Medya Ağı’ndan yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Güçlerinin Hemrîn Dağı’nda DAİŞ çetelerine yönelik gerçekleştirdiği operasyon sırasında çatışma yaşandı.

Irak güvenlik güçleri, bölgede tespit ettiği bir sığınağa baskın düzenledi. Sığınakta çeteler tarafından alıkonulan 2 kişiye ulaşıldı. Rehinlerden birinin hayatını kaybettiği, diğerinin ise yaralı olduğu belirtildi. Yaralı rehinenin tedavi için hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Irak güvenlik güçleri dün Anbar, Nînowa ve Diyala’da DAİŞ çetelerine yönelik operasyon başlattığını duyurmuştu.