DBP: Her halkın, ulusun başarı sembolü birliktir

Ulusal birlik çağrısında bulunan DBP “Her halkın, ulusun başarı sembolü, birliktir, işbirliği ve dayanışmadır. Birliğini sağlamayan, ittifakı olmayan her halk, her zaman düşmanın baskısına maruz kalır, ezilir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ulusal birlik çağrısında bulundu. "Geçmişimizden ders alarak geleceğimizi ancak ulusal birlik ile inşa edeceğimizin bilinciyle hareket ediyoruz" denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Her halkın, ulusun başarı sembolü, birliktir, işbirliği ve dayanışmadır. Birliğini sağlamayan, ittifakı olmayan her halk, her zaman düşmanın baskısına maruz kalır, ezilir. Mahabad Kürt Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan Qazi Muhammed darağacına giderken yukarıdaki sözlerle aslında Mahabad Kürt Cumhuriyetinin yıkılış nedenlerini tek bir cümlede özetliyordu. Bizlerde Qazi Muhamed’din torunları olarak tarihimizden, geçmişimizden ders alarak geleceğimizi ancak ulusal birlik ile inşa edeceğimizin bilinciyle hareket ediyoruz.

Biz Kürt halkı olarak tarihi ve zorlu bir sürece tanıklık etmekteyiz, bu zorlu süreçte halk olarak en temel önceliğimizin ulusal birlik olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Egemenlerin ve sömürgecilerin yüzyıllar boyu hedef aldığı bir halk olarak bu mevcut saldırılara göğüs germek ve ayakta durabilmek için ulusal birliğimizi sağlamak hayati bir önem teşkil etmektedir.

Bu noktada Rojava’da Kürt siyasi güçleri ve partilerinin oluşturduğu Kürt Ulusal Birliği Partileri başta Rojava olmak üzere tüm Kürt halkı için sevindirici ve örnek teşkil eden bir durumdur. Rojava’da sağlanan bu birliğin bir an önce diğer parçalarda da hayat bulması ve kurumlaşması bir gerekliliktir. Kürt halkının kaybedeceği bir yüzyıl daha olmamalıdır, onun için bir an önce 4 parça Kürdistan’ın ulusal birliğini sağlaması, benliğimize yönelik saldırılara karşı ortak mücadele hattı kurması ve Kürt halkının kazanımlarının korunması esas alınmalıdır. Rojava’da sağlanan ulusal birlik çalışmasını en içten dileklerimizle kutluyor ve çalışmanın kalıcı bir Kürdistan Ulusal Birliğine vesile olmasını diliyoruz. Demokratik Bölgeler Partisi olarak bir kez daha ulusal birlik çağrısını yapıyoruz."