Depremzedelere bir darbe de VEDAŞ'tan

Başkale’de 10 kişinin ölümüne neden olan 5.9 büyüklüğündeki depremin yaraları hala sarılmamışken, koronavirüs günlerinde VEDAŞ depremzedelerin konteynırlarına sayaç taktı.

Şubat ayında Türkiye-İran sınır bölgesinde meydana gelen ve Başkale’de 10 kişinin ölümüne neden olan 5.9 büyüklüğündeki depremden dolayı yüzlerce kişi mağdur oldu. Şartlarının kötü geçtiği Başkale’de depremde evleri hasar gören Özpınar, Gelenler, Güvendik ve Kaşkol mahallerinde sorunlar devam ediyor. Tüm bu sorunlara rağmen yeni kurulan konteynırlara Vangölü Elektrik Dağıtım Anomin Şirketi (VEDAŞ) konteynırların yanında bulunan direklerin başına saat takıyor. Konteynırda kalacak olan depremzedeler elektrik faturasını kendi cebinden ödeyecek.

Güvenlik gerekçesi ile ismini vermek istemeyen bir depremzede yaşadıkları sıkıntıları şu şekilde anlattı: "Biz zaten depremde mağdur olduk. Evimiz yıkıldı, hayvanlarımız telef oldu. Depremden bu yana çadırlarda kalıyorduk. Hava soğuktu ama mecbur idare ettik. Şimdi konteynırlar kuruldu. Artık orada kalacağız. Ama bu yaşadığımız mağduriyete rağmen VEDAŞ konteynırlarımıza sayaç taktı.

Bu koronavirüs günlerinde yüzlerce firma fatura kesmezken, VEDAŞ ekipleri gelip konteyınırlarımızın yanında bulunan direklere saat taktı. Sözde AFAD bu faturaları karşılayacaktı. Şimdi çoğu aileler elektrik faturası çok gelir diye konteynırlarda kalamayacak. Hava şartları kötü olduğu için konteynırda kalanlar da soba yakmak zorunda. Yetkililerin bir an önce bu duruma el atıp bu saatlerin kaldırılması lazım."