Dersim'de iktidarın saldırıları protesto edildi

Dersim'de AKP-MHP iktidarının saldırıları protesto edildi. HDP Milletvekili Sezai Temelli, iktidarın savaş, yolsuzluk ve şiddetle ayakta durduğunu söyledi.

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, muhalefete ve demokrasi güçlerine yönelik artan saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Eyleme HDP milletvekilleri Sezai Temelli, Dersim Dağ, Alican Önlü ile kentteki siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Bijî berxwedana zindana” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, “Tüm yasaklamalar; tek adam yönetiminin gerici faşist bir rejim inşa etme politikalarının birer sonucu olarak gün yüzüne çıkmaktadır” dedi.

Ülkenin her yanından yasaklama haberlerinin gelmeye devam ettiğini kaydeden Tekin, “Müzik yasakları, festival yasakları dışında, siyasetçilere siyaset yasağı, partilerin mitinglerinin yasaklanması, üreticilerin eylemlerinin yasaklanması ve daha birçok yasakla karşı karşıya kalmış durumdayız. Geçtiğimiz gün uzun süre kanserle mücadele eden Kürt siyasetçi, Barış Grubu üyesi Aysel Doğan’ın cenazesinde yaşananlar herkesin malumu. Tüm baskı ve engellemelere karşı halkın mücadelesi, sanatın gücü, gençliğin enerjisi karşısında hiç şansınız yok” dedi.

'İKTİDAR SAVAŞ VE YOLSUZLUKLA AYAKTA KALIYOR'
 
Sezai Temelli, ülkede yaşamın her alanında şiddetin devreye konulduğunu, iktidarın savaş, yolsuzluk ve şiddetle ayakta durduğunu söyledi. İktidarın varlığını zorbalıkla sürdürdüğüne ve halkları bu şekilde sindirmeye çalıştığına dikkat çeken Temelli, şöyle devam etti: “Neden bu kadar şiddet var? Çünkü korkuyorlar. Ben de buradan sesleniyorum: Korkmaya devam edin. Bu yaptığın şiddetin hesabını bir gün adaletin önünde vereceksiniz. Bu korku ile şiddet uygulamaya devam ediyorsunuz. En büyük korkularından biri de cenazelerimize yönelik şiddet. Dünyanın hiçbir yerinde, düşmanlar bile birbirlerinin cenazelerine Aysel Doğan’ın cenazesine yapılan müdahaleyi yapmaz. Ama bu iktidar cenazelerimize de saldırıyor."