Dersim mitinginde birlikte mücadele mesajı

Dersim’de Seyit Rıza Meydanı’nda gerçekleşen 1 Mayıs İşçi Bayram mitinginde sömürü ve işgal düzenine karşı herkesin mücadele etmesi gerektiği belirtildi.

Dersim’de Sanat Sokağı’nda toplanan sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler ve yüzlerce yurttaş Seyit Rıza Meydanı’na yürüyerek 1 Mayıs’ı kutladı.

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu adına basın bildirisini okuyan Eğitim-Sen Dersim Şube Başkanı Hüseyin Kasun, “Dünyada ve ülkemizde kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturasını milyonlarca insan canlarıyla, doğa ise geri dönüşümü olmayan tahribatlarla ödüyor. Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal kriz gittikçe derinleşiyor. İnsan, emek ve doğa düşmanı bu düzene artık yeter diyoruz. Her şeye rağmen gelecek güzel günlere olan umudumuzu kaybetmeyeceğiz” diye konuştu.

DİSK Dersim Şube Başkanı Şükran Yılmaz ise, “Biz Türkiye coğrafyasının en kritik noktasında yaşayanlarız. Ezelinden bugüne savaşların, göçlerin, haksızlıkların yaşandığı insan ve değerinin, temel insanlık değerlerinin alaşağı edildiği bu coğrafyanın tanıklarıyız. Ape Musa’nın deyimiyle bu sistemin hem tanığı, hem sanığı, hem de davacısıyız. 15 Temmuz mizanseninden sonra emeğinden, geçmişinden, geleceğinden edilen binlerce emekçiyiz. İktidar hayatı hedef aldığında hayatın kendisi iktidara direniş olur” dedi.

‘BU İŞGALE HERKESİN KARŞI DURMASI GEREKİYOR’

İktidarın sadece emeği değil dillerini, kültürlerini, inançlarını sömürdüğüne dikkat çeken Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, “İktidar emek, iş, aş ve tüm değerlere karşı savaş açtı. İçerdeki savaş yetmezmiş gibi Güney Kürdistan’a da savaş açtı. Bu işgale herkesin karşı durması gerekiyor. Biz bu işgali lanetliyoruz. Bu sömürü ve işgal düzenine karşı mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

1 Mayıs’ın emeğin sermayeye karşı savaşı olduğunu ifade eden Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Karl Marx, 150 yıl önce işçilerin kaybedecek hiçbir şeyi yok kazanacak kocaman bir dünyası var diyor. Birlikte mücadele etmezsek kazanamayız. İşçilerin, emekçilerin iktidarını kurmamız lazım” diye belirtti.

İktidarın savaş maceralarını sürdürmeye devam ettiğini belirten EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin de, “İktidar halkları kutuplaştırıp bölmeye çalışıyor, en küçük demokratik talebi bile yok sayıyor. Gezi davası kararıyla halka gözdağı vermeye çalışıyor” diye konuştu.