Dersim ve Metina’da 8 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillaları Dersim ve Metina’da işgalci Türk askerlerine yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 8 işgalci cezalandırıldı. Hava Savunma Kuvvetleri de, Zendura Tepesi’nde işgalcileri vurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"“Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi çerçevesinde güçlerimizin Dersim’den Metina’ya karadan ve havadan gerçekleştirdiği eylemler devam etmektedir.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

HOZAT’TA 2 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

9 Mayıs günü güçlerimiz Dersim Hozat’a bağlı Dereköy bölgesinde arazideki işgalci birliklerini denetime alarak takip etmiştir. Saat 13:30’da iki işgalci birliği eş zamanlı olarak hedeflenmiş ve yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Her iki eylem sonucunda 2 işgalcinin cezalandırıldığı ve 3 işgalcinin de yaralandığı tespit edilmiştir. Eylem sonrasında işgalciler çevresini silahlarla taramış ve helikopterler ile alanı bombalamıştır.

Bu eylem ölümsüz komutanlarımız Zin Avesta ve Yılmaz Dersim yoldaşların anısına gerçekleştirilmiştir.

Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz;

9 Mayıs günü saat 08:30’da Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi’nde konumlanan işgalcileri havadan hedefleyerek bir eylem gerçekleştirmiştir. Başarıyla gerçekleştirilen eylemde Zendura Tepesi’ndeki işgalciler tam isabetle vurulmuştur.

10 Mayıs günü saat 10:00’da Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi’nde konumlanan işgalcileri havadan hedefleyerek bir eylem gerçekleştirmiştir. Başarıyla gerçekleştirilen eylemde Zendura Tepesi’ndeki işgalciler tam isabetle vurulmuştur.

 “Cenga Xabur Devrimci Hamlesi” kapsamında;

9 Mayıs günü saat 10:30’da Metina bölgesine bağlı Derarê alanındaki Şehit Çiya Tepesi’nde konumlanan işgalciler harekete geçip tepedeki ağaçları kesmek isterken bu işgalcilere dönük bir sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. Güçlerimiz el bombaları ve ferdi silahlarla düşmana yakın mesafeden etkili darbeler vurarak 6 işgalciyi cezalandırmıştır. Çekdar ve Kurtay yoldaşlarımız fedai bir şekilde işgalcilerin cenazelerinin üzerine gidip silahlarını kaldırmak isterken yoğun bir çatışmaya girmiştir. Girilen çatışmada her iki yoldaşımız kahramanca çatışarak şehadete ulaşmıştır.

Bu eylemde toplamda 6 işgalci cezalandırılmıştır. Ancak yaralanan işgalci sayısı daha fazladır. Bu eylem sonrasında işgalciler saldırı helikopterleri ile alanı bombalayarak ölü ve yaralılarını alandan uzaklaştırmıştır.

HAVADAN VE KARADAN BOMBARDIMAN

9 Mayıs günü 13:30 – 14:00 saatleri arasında Garê bölgesine bağlı Meyrokê alanında bulunan Şikeftiya köyü arazisi savaş uçakları ile 7 kez bombalanmıştır. Gerçekleşen bu bombardımanda Çiya yoldaşımız şehadete ulaşmış, bir yoldaşımız da yaralanmıştır.

Çiya yoldaşımızın kimlik bilgileri daha sonra paylaşılacaktır.

İşgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na dönük obüs, havan, helikopter ve savaş uçakları ile saldırılar gerçekleştirmiştir.

Yapılan saldırı ve bombardımanların ayrıntıları şu şekildedir;

9 Mayıs günü öğlen saatlerinde Metina bölgesine bağlı Kêste alanı ve Zendura Tepesi obüs ve havanlarla bombalanmıştır. Bu bombardıman sonucunda arazide yangın çıkmış olup, bu yangın halen devam etmektedir.

9 Mayıs günü saat 21:30’dan 23:30’a kadar Metina bölgesine bağlı Büyük Zendura Tepesi ve Derarê alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

9 Mayıs günü saat 22:30’dan 00:00’a kadar Avaşin bölgesine bağlı Şukê, Mervanos ve Mamreşo alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

10 Mayıs günü saat 00:10’da Zap bölgesine bağlı Karker alanı uçaklar ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”