‘Direniş ve zafer çizgisi esastır’

Zagros bölgesindeki gerillalar, bir yıldır işgal saldırılarını sürdüren Türk ordusunun direnişe çarptığını ve istediğini elde edemediğini belirterek, direniş ve zafer çizgisini esas almaya devam edeceklerini söyledi.

Gerilla Berfîn Kendal, Türk ordusunun gerillanın kopmaz bağlarla ördüğü yoldaşlık ağı, bu gücün açığa çıkardığı inanç ve iradeye çarptığını vurgulayarak, “Faşist düşmanı bu topraklardan söküp atacağız” dedi.

ANF’ye konuşan gerilla Berfin Kendal, Türk devletinin 23 Nisan 2021’de Metîna, Avaşîn ve Zap alanlarını, yeni yöntemler, bütün gücü ve tekniğiyle işgal ederek gerillayı tasfiyeyi amaçladığını hatırlattı. Bu hesabın, gerillalar tarafından boşa çıkarıldığını, muazzam bir direnişle karşılık verildiğini kaydeden Kendal, “Gerilla fedai bir güçtür. Halkına, Önderliğine ve ülkesine bağlılığını kanıtlamış bir güçtür. Gerilla zorlukları tanımaz, içinde yaşadığı doğayı sever sayar, doğa da gerillayı sever ve korur” dedi.

TÜM YÖNTEMLERİ DİRENİŞE ÇARPTI

Türk ordusunun, öncelikle Küçük Cilo’yu kısa bir zamanda işgal etmek istediğini, ancak gerilla direnişi karşısında kısa sürede yanıldığını anladığını belirten Berfîn Kendal, şöyle devam etti: “Düşman, tüm alanlarda türlü türlü yöntemlere başvurdu, farklı patlayıcı maddeler, kimyasal gazlar ve tüm tekniği kullandı, ancak gerillanın kopmaz bağlarla ördüğü yoldaşlık ağı, bu gücün açığa çıkardığı inanç ve iradeye çarptı. Şehitlerin şahsında fedai ruh gelişti ve bu ruh düşmana yol vermedi. Dolu ve tecrübeleri bol olan bir yıldı, büyük tecrübeler edindik, sonuçlar elde ettik. Öncü yoldaşlarımızın yarattığı fedai ruhun takipçisi olacağız. Faşist düşmanı bu topraklardan söküp atacağız.”

DÜŞMAN İSTEDİĞİNİ ELDE EDEMEDİ

Gerilla Erdal Besta da işgal saldırılarıyla gerillayı tasfiye planın, gerillanın tarihi direnişiyle boşa çıkarıldığını belirterek, “Düşman, tüm yasaklı silahlarla ve tüm imkanlarını seferber ederek sonuca gitmek istedi, ancak gerillanın direnişi sayesinde bir sonuç elde edemedi” dedi. 

Direniş ve zafer çizgisini esas aldıklarını vurgulayan Besta, şunları dile getirdi: “Yoldaşlarımızın, düşmanın teslimiyet çağrıları karşısında ‘direniş, direniş, direniş’ diye karşılık vermesi bizim için büyük bir gurur ve onurdur. Tarih yazıcılarımız bize başarının yolunu gösterdi. Üzerinden bir yıl geçti, bu vesileyle yoldaşlarımıza söz veriyoruz; bu çizginin takipçileri olarak direnişi zafere taşıyacağız.”