'Direnişi kıramayan düşman kimyasal silaha başvuruyor'

Medya Savunma Alanları'ndaki direnişte yer alan YJA Star'lı Adar Ararat ve Çiya Qamişlo, gerilla direnişini kıramayan Türk devletinin kimyasal silaha başvurduğunu söyledi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları 1 ayı geride bıraktı. İşgal saldırılarına karşı HPG ve YJA Star gerillalarının direnişi de devam ediyor. YJA Star gerillaları Adar Ararat ve Çiya Qamişlo, Türk devletinin saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

YJA Star gerillası olarak Bazên Zagrosê hamlesindeki yerini alan YJA Star'lı Adar Ararat, "1 aydan fazladır devam eden saldırılarda düşman bize karşı her türlü yöntemi deniyor ama asla bize engel olamayacak. Bu kadar tekniğe rağmen düşman gerillanın gücünden çok korkuyor. Çünkü bizler büyük bir kararlılığa ve iradeye sahibiz. Kürdistan özgürlük gerillası olduğu sürece düşman ne topraklarımızı işgal edebilecek, ne de alanlarımıza girebilecek.

Gerilla direnişini kıramayan devlet kimyasal gaz kullanarak arkadaşlarımızı katlediyor. Bizler de bu mücadele uğruna şehit düşen arkadaşlarımızın izinde yürüyeceğiz ve intikamlarını alacağız. Düşman şunu çok iyi bilsin asla Avaşin topraklarını işgal edemeyecek. İşgale karşı sonuna kadar direneceğiz ve Avaşin'i düşmana mezar edeceğiz" diye konuştu.

AVAŞİN'İ BIRAKMAYACAĞIZ

Avaşin bölgesinde devam eden direnişte yer alan YJA Star gerillası Çiya Qamişlo, Türk devletinin Mam Reşo alanını önce havadan bombaladığını, ardından ise karadan saldırdığını söyledi. Bu saldırılar karşısında sonuna kadar direneceklerini belirten Çiya Qamişlo, "Mam Reşo'da düşmana karşı günlerce direnerek şahadete ulaşan arkadaşlar bizim için çok büyük bir güç oldu.

Şehit arkadaşlarımızın yarım kalan hayallerini biz gerçekleştireceğiz ve düşmanı Kürdistan topraklarından çıkaracağız. Avaşin düşmana dert olacak çünkü asla Avaşin'i onlara bırakmayacağız. Bütün arkadaşlar da bu temelde düşmana cevap verecektir. Hepimizin morali ve heyecanı yerinde. Bu moral ve heyecanla düşmanı boşa düşüreceğiz. Avaşin'i Türk devletine asla bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.