Eğitim Sen'den direnişteki Şenyaşarlar'a ziyaret

Eğitim Sen Amed Şubesi, direnişteki Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti, "Hesap verilene kadar ailenin yanındayız" mesajını verdi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti sürüyor. Nöbetin 297. gününde aileyi, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Amed Şubesi ziyaret etti.

'HUKUKSUZLUK RUTİNE DÖNÜŞTÜ'

Eğitim Sen Amed 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş,  Amed Eğitim Sen Şubeleri adına ziyarete geldiklerini söyledi. Olayla ilgili herhangi bir soruşturma ve dava açılmadığını bildiklerini söyleyen Güneş, "Bu hukuksuzluk bir rutine dönüştü. Bunun adli boyuta taşınamaması toplum vicdanında sorgulanıyor" dedi. Dava kapsamında 9 savcının değiştiğini ve kimsenin ifadesinin dahi alınmadığını hatırlatan Güneş, "Bu hukuksuzluk sadece Emine annemize, Şenyaşar ailemize değildir. Bütün toplumadır. Suruç halkınadır, bizedir. Sorumluların bir an önce hesap vermesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
Güneş, şunları söyledi: "Sorumlular hesap verene kadar da desteklerimiz devam edecektir. Bu olayın takipçisi olacağız. 3 insanı katleden, hastane kameraları tarafından kaydedilen bu olayın faillerinin bir an önce hesap vermesi toplumun vicdanına su serpecektir. Ailenin yanındayız."
Ferit Şenyaşar ise eğitim emekçilerine teşekkür etti.