Emine Şenyaşar 12. kez ifadeye çağrıldı

Eşi ve çocukları Türk devleti tarafından katledilen Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti’nde sarf ettiği sözler nedeniyle 12’nci kez ifadeye çağrıldı.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve 2 oğlu katledilen, 9 Mart tarihinden bu yana Urfa Adliyesi önünde oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar, 12’nci kez ifadeye çağrıldı. Adliye binası önündeki nöbette olan anne Şenyaşar, dosya avukatları ile birlikte ifade vermek için Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na geçti.

Adalet Nöbeti’nin 245’inci gününde Mardin, Şırnak, Van, Hakkari, Amed, Batman ve İstanbul’dan engellemelere rağmen yüzü aşkın Barış Annesi ve tutsak yakını aileyi adliye binası önünde ziyaret etmişti. Ziyaret esnasında anne Şenyaşar’ın ağıtlarından yola çıkarak “kamu memuruna hakaret ettiği” öne sürüldü. Savcılığa verdiği ifadede suçlamaları kabul etmeyen Şenyaşar, “Sadece adalet arıyorum. Benim 2 tane çocuğum ve eşim katledildi. Beni bir daha ifadeye çağırmayın, çocuklarımın katilini bulun” diye belirtti.

Avukat Ali Arslan müvekkili Şenyaşar’ın yaklaşık bir yıldır Adalet Nöbeti tuttuğunu söyleyerek, sarf ettiği sözlerin “hakaret” olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Arslan, 16 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen katliam ile ilgili etkin bir soruşturma yapılması gerektiğini ifade etti. Şenyaşar’ın bir diğer avukatı İbrahim Öyke de sarf edilen sözlerin “hakaret” olmadığını, eleştiri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

İfadelerin ardından anne Şenyaşar, avukatları ile adliyeden ayrıldı.