Ferit Şenyaşar: Adaleti getireceğiz, sonuna kadar direneceğiz-II

AKP'li İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından babası ve 2 kardeşi katledilen Ferit Şenyaşar, "Biz kararlıyız, adaleti getireceğiz ve sonuna kadar da direneceğiz” dedi.

AKP MYK Üyesi ve Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısında 3 ferdinin katledildiği Şenyaşar Ailesi’nin adalet nöbeti 101’inci gününde devam ediyor. Şenyaşar Ailesi, dosyalarının görüldüğü Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi savcısının mütalaasını verdiği günden itibaren önce AKP İl Başkanlığı önünde başlayan ve sonrasında Urfa'daki adliye önünde devam edilen adalet nöbetine başladı. Anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, 101 gündür devam eden adalet arayışlarını sürdürüyor. 101 günlük zaman zarfında defalarca gözaltına alındılar, işkenceye uğradılar. Ferit Şenyaşar ve annesi birkaç defa hastaneye kaldırılmak zorunda kaldı. Anne Şenyaşar, ağlamaktan ve stresten gözlerini kaybetmek üzere iken, çocukları ile birlikte adaleti sağlayana kadar mücadelelerine devam edecekleri söylüyor.
Adalet nöbetlerinin nedenini ve nöbet boyunca yaşadıklarını anlatan Ferit Şenyaşar, kendilerine yapılan ziyaretler sayesinde daha güçlü olduklarını vurguladı. Şenyaşar, herkesin gözleri önünde babasının ve 2 abisinin katledildiğini, tüm devlet erkanının bunu bildiğini ve katillerini sakladıklarını belirtti.

‘BABAM ANNEMİN GÖZLERİ ÖNÜNDE KATLEDİLDİ’

Adalet mücadelelerini 3 yıldır sürdürdüklerini hatırlatan Şenyaşar, şöyle devam etti: “Bugün de Urfa Adliyesi önünde mücadelemize devam ediyoruz. Bizim burada olmamızın tek nedeni, adaletsizliktir. Bizi hiçbir kuvvet yönlendirmiyor. Çünkü ortada bir katliam ve insanlık suçu var. Ama bizi muhatap alacak hiç kimse yok. 3 insanımız, Suruç Devlet Hastanesi’nde, güvenlik kameralarının önünde katledildiler. Babam, annemin gözleri önünde katledildi. Bir kardeşimin vücudunda 17, diğer kardeşimin ise 20 mermi çıktı. Tüm bu saldırılar da hastane içerisinde yapıldı. Buna rağmen dosyada bunlar yer almıyor.”

'KATİLLER GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE DOLAŞIYOR'

“Ölümden daha acı olan, bu katliamı yapanların halen Suruç ve Urfa merkezde gözlerimizin önünde dolaşmalarıdır” diyen Şenyaşar, şunları paylaştı: “Bu duruma dayanamadığımız için ilçeyi terk ettik. Annem 65 yaş üstü olmasına rağmen, her gün Urfa Adliyesi önüne gelerek, adalet mücadelemize devam ediyoruz. Annem elleri kolları bağlı olarak evde oturamadığını söylüyor. Biz de çaresiz bir şekilde buradaki haklı nöbetimizi sürdürüyoruz. Büyük bir kamuoyu oluştu. Davayı herkes takip ediyor ama hukuki açıdan halen bir gelişme yok.”

‘SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ’

Ortada bir adaletsizliğin olduğunu ve bunu da tüm ülkenin gördüğünü ifade eden Ferit Şenyaşar, şunları da kaydetti:

“Biz bu adaletsizliği yaşıyoruz. Evde oturup adaleti bekleyemezdik. Onun için de Urfa Adliyesi önünde direnişimize başladık. Dayanışma ile bu adaleti getireceğimize de inanıyoruz. Çünkü bu sadece bir oturma eylemi değil, aynı zamanda  bir adalet mücadelesidir. Bu mücadelemizin ilk 40 günü hep polisler tarafından müdahalelere maruz kaldık. Defalarca gözaltına alındık, nezaretlere atıldık, darp edildik ve hastanelik olduk. Bizim dayanışma için gelenler yine polisler tarafından engellendiler. Sesimizi her şekilde engellemeye çalıştılar. Bizi adliye önünden uzaklaştırmaya çalıştılar. Ama biz kararlıyız, adaleti getireceğiz ve sonuna kadar da direneceğiz.”