Gardiyanlardan tek kişilik hücrede işkence!

Van'da tek kişilik hücrede tutulan Şerafettin Demir’in hücresinin basıldığı ve 10 gardiyan tarafından işkenceye uğradığı öğrenildi.

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan tutsaklara dönük baskılar büyüyor. 2011 yılından bu yana cezaevinde bulunan ve son 3 yıldır tek kişilik hücrede tutulan Şerafettin Demir’in, 10 Ocak'ta 'arama' adı altında hücresine girerek dağıtan 10 gardiyan tarafından darp edildiği öğrenildi.

'SABAHA KARŞI BASKIN YAPIP DARP ETTİLER'

Baba Cemal Demir, 10 Ocak'ta eşi ve bir diğer oğlunun açık görüş için cezaevine gittiğini dile getirerek, şunları anlattı: "Oğlum ve eşim Cuma günü açık görüşe gitti. İlk önce ‘sıra size gelmedi’ diyerek bekletiyorlar. Daha sonra sorduklarında Şerafettin’in hastaneye götürüldüğünü söylüyorlar. Bekledikten sonra bir odada oğlum, eşim ve tutuklu bulunan oğlum görüştürülüyor. Normalde cezaevinde bulunan tutuklularla birlikte aynı odada görüş yapılıyordu. Fakat bu sefer yalnız bir odada görüş yaptırıldı.
Eşim, oğluma ‘Neyin var, neden hastaneye gittin?’ diye sormuş. Oğlum da, ‘Anne bir şeyim yok’ demiş. Eşim oğlumun elini tutunca el bölgesinde darp izlerini görüyor. Bileklerinin kıpkırmızı ve ellerinde tırnak izlerinin olduğunu görüyor. Eşimin, ‘Bunlar seni darp etmişler’ demesi üzerine oğlum her şeyi anlatıyor. ‘Sabaha karşı 10 gardiyan odamı basıp her yeri dağıttıktan sonra beni darp etti' diyor. Darp ettikten sonra cezaevinde bulunan revire götürmüşler ve burada rapor verilmemiş."
İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi'ne başvuran Baba Cemal Demir, "Bu, İslamiyet’tin neresinde var? Tek başına hücrede kalan bir kişiye nasıl oluyor da 10 kişi saldırır? Nerede sizin adaletiniz" şeklinde tepki gösterdi.