Garê'deki çatışmalar şiddetli bir şekilde sürüyor

Türk ordusunun Garê’ye yönelik düzenlediği saldırıda çıkan çatışmalarda çok sayıda Türk askeri öldürüldü. Türk kaynaklar 1’i ÖKK Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan ile bir başka askerin öldürüldüğünü aktardı. HPG ise henüz bir açıklama yapmadı.

Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Türk kaynaklar çatışmalarda 1’i Özel Kuvvetler Komutanı (ÖKK) Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan ile bir askerin öldürüldüğünü açıklarken, HPG BİM öldürülen asker sayısına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Bölgedeki kaynaklar Garê’nin Siyanê alanındaki çatışmaların şiddetli bir şekilde sürdüğünü belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) işgal saldırılarına ilişkin bugün yaptığı açıklamada işgalci Türk ordusunun sabaha karşı saat 03.00’da Garê bölgesine yönelik kapsamlı bir operasyon başlattığını belirtmişti. Saat 03.00’dan 06.00’a kadar Garê’ye bağlı Gundê Guzê, Meyrokê, Siyanê, Çemşerîtkê, Yekmalê ve Kanîsarkê köylerine ait arazileri ve Deşta Kafya ile Deşta Nehlê alanlarını keşif ve savaş uçaklarıyla onlarca kez da kaydeden HPG BİM, bölgeyi bombalayan Kobra ve Skorskyler Kuzey Kürdistan tarafından değil, Güney hattı tarafından alana geldiğini de aktarmıştı.