'Gerilla her gün Türk ordusuna darbe vuruyor'

Zap Devrimci Operasyonu’na katılan HPG'li Delîl Amed ve Şaho Qendîl, Türk ordusunun her gün gerilladan darbe yediğini belirterek, düşman askerlerini Kürdistan'dan çıkarana kadar direneceklerini kaydetti.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap alanının Ertûş bölgesinde Aralık ayı boyunca işgalci Türk askerlerine karşı devrimci bir operasyon yapıldı.

23 Nisan’da Türk ordusunun alanda başlattığı işgal harekatına karşı Ertûş bölgesinin özellikle Küçük Cîlo alanında şehit Bawer Deyndar ve şehit Ronahî Xelîl’lerin öncülüğünde günler süren destansı bir direniş yaşanmıştı.

Şehadete ulaşan yoldaşlarının intikamını almak için harekete geçen gerillalar, Aralık ayının farklı tarihlerinde Küçük Cîlo alanında birçok eylem gerçekleştirdiler.

Bu eylemlerde aktif bir şekilde yer alan gerillalardan olan Delîl Amed ve Şaho Qendil, direnişe ilişkin bilgileri ANF'ye anlattı.

HPG gerillası Şaho Qendîl, bu süreçte en belirleyici olan noktanın gerillanın inancı olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Küçük Cîlo alanında eylemler gerçekleştirildi. Ben de bu eylemlerde yer aldım. Düşmanın birçok teknik donanımına rağmen gerilla yeni taktikler ortaya koyarak askerlere darbe vurdu ve tüm arkadaşlar sağlam bir şekilde yerlerine geri döndü. Türk ordusunun elinde güçlü bir teknik olabilir ancak mesele bu değil. Başka devletleri bu yolla korkutabilirler, fakat tek bir kişi kalsa dahi gerillanın onlara ve bu tekniklerine karşı savaşacağını çok iyi biliyorlar.

Gerillayı bitirdik diyorlar; o zaman aylardır her üç eyalette bu düşmana karşı savaşanlar kimdir? Kanımızın son damlasına kadar direnip, düşman askerlerini bu topraklardan çıkarana kadar savaşacağız. Mesele asker öldürmek değil, burada önemli olan gerillanın ortaya koyduğu inanç ve iradedir. Bu inançla direnişte olan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum."

'SAĞLAM ÇEKİLMELERİNE BİLE İZİN VERMEYECEĞİZ'

HPG gerillalarından Delîl Amed, 5 Aralık'ta Küçük Cîlo’da işgalcilere karşı gerçekleştirilen eylemin ayrıntılarını şöyle anlattı: "Küçük Cîlo'da bulunan askerlere karşı iki koldan eylem gerçekleştirdik. Keşif esnasında en çok dikkatimizi çeken, askerlerin sırtını dayadığı NATO tekniği ve silsile boyunca yerleştirdikleri mobesselerdi. Her gün drone ve keşif uçakları bir tepeyi gözetlemek için dolaşıyor. Türk askerleri orada olduğu sürece biz de eylem yapmaya devam edeceğiz.

Gerçekleştirdiğimiz eylem de Türk devletinin tüm bu teknik donanımın altında gerçekleştirildi. Burada Türk askerlerinin her iki mevzisini de hedef alıp vurduktan sonra sağlam bir şekilde üslerimize geri döndük.

Türk ordusu her gün bu alanlarda darbe yiyor ve kayıp veriyor. Fakat bu eylemler ne basına yansıtılıyor ne de kayıpları hakkında kamuoyu bilgilendiriliyor.

Eylemlerden sonra alan o kadar yoğun bombardımana tutuluyor ki, sanki onların karşısına bir gerilla ordusu çıkmış sanırsınız. Halbuki bu eylemleri yapan 3-4 kişilik hareketli gerilla timleridir.

Burada askerlerin yaşadığı korku ve panik çok net görülüyor. Amacımız bu saatten sonra Türk askerlerinin sağlam bir şekilde geri çekilmesine dahi izin vermemek ve önümüzdeki yılı zafer yılına çevirmektir."