Gerilla TV’den en az 30 askerin öldürüldüğü eylemin görüntüsü

Gerilla TV, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında 25 Ekim tarihinde yapılan ve en az 30 askerin öldürüldüğü eylemin görüntülerini yayınladı.

 HPG Basın İrtibat Merkezi, eyleme ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

"23 Ağustos tarihinde işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik bir işgal saldırısı başlatmış ve güçlerimizin tarihi direnişi ile karşılaşmıştır. İşgal harekatının başlangıcından bu yana güçlerimiz işgalci TC ordusuna ağır darbeler vurmuş ve Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi ile işgalcilere yönelik olan tarihi direnişi bir üst safhaya taşımıştır.

Bu kapsamda Şehit Beritan (Gülnaz Karataş) yoldaşın şehadet yıldönümü vesilesiyle, YJA Star güçlerimizin öncülüğünde 25 Ekim günü saat 14.00 sularında, işgalci TC ordusunun konumlandığı Konferans ve Siser Tepeleri’ne yönelik 8 ayrı koldan devrimci bir operasyon düzenlenmiştir. Konferans ve Siser Tepeleri’nde bulunan düşman mevzii ve barınakları güçlerimizce yoğun ateş altına alınmış ve büyük bir saldırı ruhu ile düşman mevziilerine girilmiştir. Düşmanın konumlandığı mevzii ve barınaklarına giren güçlerimiz, Konferans Tepesi’nde bulunan 7 düşman mevziisi ve 2 barınağı tümden imha ederken, Siser Tepesi’nde ise 1 düşman barınağını tümden imha etmiştir. Bu kapsamlı devrimci operasyonda düşman mevziilerini tek tek düşüren güçlerimiz, en az 30 düşman askerini öldürmüş ve çok askeri de yaralamıştır. Gerçekleştirilen bu eylemler ardından işgalci TC ordusu alanı obüs, havan ve ağır silahlar ile bombalamıştır."