Gerillalar 2 işgalciyi cezalandırdı

HPG/YJA Star gerillalarının Avaşin ve Heftanin’de gerçekleştirdikleri eylemlerde 2 işgalci cezalandırıldı, 1’i de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG, şu ayrıntıları paylaştı:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

22 Haziran günü saat 19:10’da Çarçella yamaçlarında işgal amaçlı askeri yol yapmaya çalışan kepçeler ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Buradaki yol yapım çalışması durdurulmuştur.

23 Haziran günü saat 05:30’da Girê Sor alanında yol yapım çalışması yürüten işgalcilere yönelik eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılırken, 1 işgalci de yaralanmıştır.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Heftanin bölgesinde;

22 Haziran günü saat 20:00’da Xantûr alanına bağlı Xaç Tepesi’nden harekete geçen ve içinde kontraların olduğu araç sabotaj taktiği ile hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde 1 kontranın cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

Avaşîn, Metina ve Zap alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmış, aynı zamanda helikopter ve uçaklarla saldırılar düzenlenmiştir.

Yapılan saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

22 Haziran günü saat 09:30 ve 10:40’ta Zap bölgesine bağlı Kuro Jehro alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

22 Haziran günü 22:00 – 00:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos ve Banista alanındaki işgalciler helikopterler ile değiştirilmiştir.

22 Haziran günü 21:00 – 02:00 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Qaşûra, Şehit Çiya, Militan Boğazı ve Şikêrên Sor alanlarındaki işgalciler helikopterler ile değiştirilmiştir. Aynı zamanda Kêste ve Koordine alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.”