Gerillalar: 24 saat düşmana darbe vurarak işgali sona erdireceğiz

Cenga Xabur Hamlesi’nde yer alan gerillalar, “Bizler Önder Apo'nun ideolojisiyle düşmana karşı duruyoruz. Kendimize güveniyoruz, kazanacağız. Günün 24 saati düşmana darbe vurarak işgali ortadan kaldıracağız" dedi

HPG-YJA Star gerillalarının Türk devleti işgaline karşı direnişi aralıksız devam ediyor. Cenga Xabur Hamlesi’nde yer alan gerilla ve komutanlar, düşman işgaline geçit vermeyeceklerini söyledi.

'YENİ DÖNEM TAKTİKLERİ İLE HAREKET EDEN GERİLLA, İŞGALİ ENGELLİYOR'

Direniş cephesinde yer alan YJA Star gerillası Elefterya Arin, işgalci Türk devletinin yoğun saldırısına karşı büyük bir direniş yaşandığını belirterek şöyle konuştu:

"Özgürlük savaşçıları olarak bizle Cenga Xabur Hamlesi’nde yer alıyoruz. Düşman Zendura, Derare ile Koordine alanlarına yoğun saldırılar gerçekleştirerek, alanlarımıza yerleşmeye çalışıyor. Saldırılara karşı devrimci hamlemiz devam ediyor. Düşmanın yoğun tekniğine karşı en üst düzeyde direniş sergileniyor. Dem Dema Azadiye ye Hamlesi çerçevesinde zengin taktikler ile sonuç alıcı eylemler gerçekleşiyor. Düşmanın teknik yoğunluklu saldırılarına karşı eylemlerimiz aralıksız devam ediyor. Gerilla yeni savaş taktikleri ile işgale izin vermiyor. Bizler Önder Apo'nun ideolojisiyle düşmana karşı duruyoruz."

'YJA STAR OLARAK İŞGALCİLERİ YENİLGİYE UĞRATACAĞIZ'

Devrimci hamlenin öncü gücünün kadın olduğunu vurgulayan gerilla Elefterya, "Alanlarımızın yoğun bombardımana tabi tutulmasıyla beraber düşman psikolojik savaş da yürütüyor. Ancak bizler Önder Apo'nun ideolojisiyle işgalcilerin toprağımızda varlık göstermesine izin vermeyeceğiz. Düşmanı Cenga Xabur Hamlesiyle yenilgiye uğratacağız. Güney Kürdistan halkımızın işgal saldırılarına karşı sessiz kalmaması gerekiyor. Toprağımızın işgaline karşı gerilla olarak direniyoruz, ancak halkımızın da bizlere destek vermesi saldırılara karşı çıkması gerekiyor. Bizler YJA Star güçleri olarak Cenga Xabur Hamlesi’ne öncülük yapıyoruz. Bizler kendimize güveniyoruz, kazanacağız. İşgalcileri Metina'da yeneceğiz" diye konuştu.

‘ŞEHİT KURTAY İLE ŞEHİT ÇEKDAR BİZLER İÇİN DİRENİŞ TALİMATIDIR'

Direniş cephesinde gerilla komutanı olarak yer alan Bager Başkale de özgürlük gerillasının duruşu hakkında şunları söyledi:

"Zendura, Zap ve Avaşin direnişçilerini selamlıyoruz. NATO'nun ikinci büyük ordusuna karşı gerilla çelikten irade gösteriyor. Düşman şimdiye kadar herhangi bir başarı elde etmiş değil, gerilla dönemin taktikleri ile eylem düzenliyor, düşmana darbe vuruyor. Bazı tepelere konumlanan düşmana karşı arkadaşlarımız gerçekleştirdikleri eylemleriyle düşmanın toprağımızda rahat etmesine izin vermiyor. Şehit Kurtay ile Şehit Çekdar'ın bu süreçteki duruşmları bizler için direnişin talimatı oldu. Fedai ruh ile düşmanın üstüne gitmeleri bizlere perspektif oldu."

'GERİLLA'NIN İRADESİNE KARŞI HİÇBİR TEKNİK BAŞARILI OLAMAZ'

Konuşmasının sonunda Türk devletinin özel savaşına dikkat çeken Bager Başkale, "Düşman bu süreçte özel savaşı yoğun bir şekilde yapıyor. Özel savaş basını zaten iş başında. Kullandıkları yoğun tekniğe rağmen gerilla hem kendisini koruyor hem de profesyonel eylemler gerçekleştiriyor. Düşmanın yoğun saldırılarının altında yenilgisi yatıyor. Ömrünü uzatmak için saldırılarını yoğunlaştırıyor, savaş ahlakına uymayan çirkin yöntemlere başvuruyor, kimyasal gazlar kullanıyor, keşif uçaklarıyla bildiri dağıtarak özel savaş yürütüyor. Tüm bunlar yenilgisini ıspatlıyor. Çaresiz kalan düşman bu tür yöntemlere başvuruyor. Elinde ne kadar gelişmiş teknik olursa olsun düşman gerillanın iradesine karşı başarılı olamaz. Önder Apo'nun de belirttiği gibi 'En büyük teknik insan'ın kendisidir'. 21. yüzyıl gerillası Önder Apo'nun düşüncesiyle tekniğe karşı direniyor. Bizler işgalci düşmanın başarılı olmasına hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Günün 24 saati düşmana darbe vurarak işgali ortadan kaldıracağız."