Gerillalar karşısında çaresiz kalan işgalciler kimyasal silah kullanıyor!

Kürdistan Özgürlük Gerillaları'nın etkili eylemleri karşısında çaresiz kalan işgalci Türk devleti savaş suçu işleyerek kimyasal silah kullanıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Direniş Alanları’ndaki güçlerimiz hem hareketli gerilla tim savaş tarzını, hem de mevzi ve tünel savaş tarzını zengin taktiklerle pratikleştirmektedir. Güçlerimiz işgalcilerin hesaplarını bozarak Direniş Alanları’ndaki inisiyatifi ellerindeki tutmaktadır. Zorlanan işgalci Türk ordusu sürekli olarak ve yoğun bir biçimde gerillanın savaş mevzilerine ve tünellerine karşı kimyasal silah kullanmaktadır. Türk ordusunun her gün onlarca kez namertçe başvurduğu kimyasal silah kullanımı sıradan saldırılar olmayıp, hiç kimse tarafından sıradanlaştırılmamalı ve bu savaş suçu normal görülmemelidir. İşgalci Türk ordusu ne kullanırsa kullansın, gerillanın tarihi direnişini ve Apocu fedai iradesini asla kıramayacaktır. Sadece 17 Mayıs günü Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerine ve tünellerine karşı 44 kez kimyasal silah kullanılmıştır. Buna karşın güçlerimizin etkili eylemleri sonucunda; 14 işgalci cezalandırılmış, 6 işgalci yaralanmış ve 3 dron vurularak düşürülmüştür” dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle:

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

17 Mayıs günü saat 12:00 ve 14:05‘te Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal silahlarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlar ve sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış ve 3 işgalci ise yaralanmıştır.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği etkili eylemler sonucunda darbe alarak bir kademe geri çekilmek zorunda kalan işgalciler, Werxelê Direniş Alanı’nı 15 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

ZAP BÖLGESİNDE;

17 Mayıs günü saat 13:00’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bulunan Kevirêkun savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından iki kez suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

17 Mayıs günü saat 07:20’de Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alınarak ferdi ve ağır silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin etkili müdahalesi sonucunda işgalciler ilerleyememiş ve bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Ayrıca alan üzerinde bulunan 2 dron güçlerimiz tarafından vurularak düşürülmüştür. Öğle saatlerinde alanda bulunan işgalciler güçlerimiz tarafından ağır silahlar, suikast taktiği ve üç kez de sabotaj taktiğiyle hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada da 8 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci ise ağır yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu, akşam saatlerinde kayıplarını helikopterlerle alandan uzaklaştırmak istemiştir. Bu helikopterler güçlerimiz tarafından ateş altına alındıktan sonra alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

Güçlerimizin Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda Apocu militan ruhla gerçekleştirdiği bu etkili eylemler dizisi sonucunda; 10 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci ağır yaralanmış ve 2 dron vurularak düşürülmüştür.

17 Mayıs günü saat 09:30’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Hewrê savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde, işgalcilere ait olan ve daha önce güçlerimiz tarafından el konulan patlayıcılar kullanılmıştır. Güçlerimizin düşman silahını düşmana karşı kullandığı bu yaratıcı eylem sonucunda 3 işgalci cezalandırılmıştır.

17 Mayıs günü saat 12:10’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı üzerinde bulunan 1 dron YJA Star güçlerimiz tarafından vurularak düşürülmüştür.

17 Mayıs günü, güçlerimizin etkili eylemleri sonucunda darbe alan ve ilerleyemeyen işgalci TC ordusu, Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Hewrê ve Şehîd Berxwedan savaş mevzileri ile Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem savaş mevzilerini 29 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

MEDYA SAVUNMA ALANLARI ONLARCA KEZ BOMBALANDI

İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’nı savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle onlarca kez bombalamıştır.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

17 Mayıs günü Zap’a bağlı Çemço ve Şikefta Birîndara alanları 4 kez savaş uçaklarıyla ve Girê Amediye ve Girê FM alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

17 Mayıs günü Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî ve Girê Ortê sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ve 6 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”