Hakkari kayyumu kabullenmiyor

Hakkari halkı, gasp edilen belediyeye çok zorunlu olmadıkça gitmediklerini, hiçbir hizmet de üretemeyen kayyumu kabullenmeyeceklerini söylüyor.

Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman, 19 Ekim’de gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra yerine kayyum atandı. Belediyeye kayyum atandı, meclisi feshedildi; belediye eşbaşkanlarının ve meclisin tüm yetkileri kayyuma devredildi. Hakkari halkı, AKP’nin kayyum yoluyla iradelerini gasp ettiğini belirterek, Eşbaşkan Cihan Karaman’ın görevinin başına dönmesini talep diyor.

Kayyum atanmasıyla birlikte Hakkari halkının iradesinin gasp edildiğini belirten Kahir Demir, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce söylediği ‘seçimle gelen seçimle gitmelidir’ sözlerini hatırlattı. Bu kuralın Kürt halkı için rafa kaldırıldığını kaydeden Demir, “Maalesef bizim belediyelerimiz seçimle değil, kayyum yoluyla gasp edilmiştir. Bu, Hakkarililere ve tüm Kürt halkına hakarettir. Bu gaspı kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi. 

KARAKOLA DÖNÜŞMÜŞ, GİTMİYORUZ

Kayyumla, zorbalıkla ve darbeyle el koymanın devletin acizliğini de gösterdiğini ifade eden Demir, şunları ekledi: “HDP’li belediyemiz döneminde, hizmet binası halka açıktı ama bugün yanaşamıyoruz. Belediye binası karakola dönüşmüş durumda. Çok mecburi olmasak, kesinlikle belediyeye gitmiyoruz.”

EŞBAŞKANLAR GÖREVLERİNE DÖNMELİ

Cafer İnci ise belediye eşbaşkanlarının yeniden görevlerinin başına dönmesini beklediklerini belirterek, “Kayyumlar bu halka ve kente bir hizmeti de yok” dedi.

Seçimle hakettiklerinin gasp edilmesini kabullenemediklerini söyleyen Faik Pala da şunları dile getirdi: “Eşbaşkanlarımızın yine belediyeye ve halkın içine dönmesini istiyoruz. Hakkari halkı, kayyuma ve AKP’ye tepki olarak belediye gitmiyor.”