Hakkarili kadınlar tecride karşı yürüdü

Hakkarili kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılmasını talep ederek, “Tecridi kıralım, özgürlüğü sağlayalım” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Kadın Meclisi ve Tevgera Jinên Azad (TJA), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle basın açıklaması yaptı.

HDP Yüksekova ilçe binası önünde yapılan açıklamaya HDP Amed Milletvekili Semra Güzel, Barış Anneleri ve TJA üyesi kadınlar katıldı.

Açıklamada, “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, özgürlüğü sağlayalım” pankartı açıldı.

Kadınlar adına açıklama yapan HDP Amed Milletvekili Semra Güzel, Kürtlere dönük baskı, şiddet ve zulüm politikalarına dikkat çekerek, yürütülen politikalarla Kürt halkının susturulmak istendiğini ancak Kürtlerin bu politikalara boyun eğmediğine vurgu yaptı.

Kürt halkını düşman gördüklerinden kaynaklı bu tür politikaların yürütüldüğünü kaydeden Güzel, “Eğer, Kürtler düşman olarak görülmemiş olsaydı, Roboskî’de 34 kişi katledilmezdi. Ancak katliamcılar hesap vermedi. Katliamcılar yargılanmadı ve ceza verilmedi” diye konuştu.

Cezaevlerindeki ağır hasta tutsakların durumuna da dikkat çeken Güzel, “Cezaevlerinden cenazelerin çıkmasını istiyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Açıklama, alkış ve sloganlar eşliğinde son buldu.