Hastane var, doktor yok

Muş’un Malazgirt ilçesindeki devlet hastanesinde doktor olmadığı için hastalar, Patnos ve diğer şehirlere gitmek zorunda kalıyor.

Sağlık hizmetlerinin hemen hemen hiç olmadığı Kürdistan’da halk tamamen mağdur. İl ve ilçelerde ya hastane yok ya da hastane olan kentlerde de doktor yok. Bu durum birçok insanın hayatına mal oluyor. Bu duruma maruz kalan kentlerden birisi de Muş’un Malazgirt ilçesi.

60 bin nüfusa sahip Malazgirt’te devlet hastanesi olmasına rağmen, doktor bulunmuyor. Devlet hastanesinde başta genel cerrahi, nöroloji, dahiliye, kulak burun boğaz, kadın doğum ve kadın hastalıkları ile çocuk bölümü doktorları bulunmuyor. Hastanede doktor bulunmadığı için hastalar başka hastanelere gitmek zorunda kalıyor.

‘HEM MADDİ HEM DE MANEVİ OLARAK YIPRANIYORUZ’

Malazgirt ilçesinde yaşayan Murat Çiftçi, Malazgirt Devlet Hastanesi’nde doktor olmadığı için hastasını tedavi etmek için Patnos’a götürdüğünü söyledi. Hastasının kronik hastalığı olduğunu hafta en az bir defa hastanede götürmesi gerektirdiğini dile getiren Çiftçi, “Eşimin hastalığı nedeniyle devamlı hastaneye gidiyoruz. Eşim, astım hastası ama burada doktor bulamıyoruz. Doktor olmadığı, Malazgirt’e 45 kilometre uzaklıkta bulunan Patnos’a götürmek zorunda kalıyorum. Ayda en az 4 defa Patnos’a gitmek zorunda kalıyoruz. Hem maddi hem de manevi olarak yıpranıyoruz. Malazgirt’te hastane var ama doktor. Böyle sağlık sistemi mi olur” dedi.