HDP'den Güney'deki güçlere çağrı: Sessiz kalmayın

HDP Güney Kürdistan Temsilciliği, işgal saldırılara sessiz kalanların ağır sorumluluk altında kalacağını belirtti.

Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde bulunan HDP Temsilciliği, işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına ilişkin bir basın açıklaması düzenledi. Açıklama, HDP Hewlêr temcilcilerinden Hikmet Hatip tarafından okundu.

Açıklamada, Türk devletinin Kürt halkına yönelik saldırılarının hiçbir sorunun çözümü olmadığı, aksine ekonomik, siyasi ve toplumsal sorunları derinleştirdiği belirtildi.

'SESSİZ KALAN AĞIR SORUMLULUK ALIR'

Açıklamada şöyle denildi:

"Saldırılar karşısında sessiz kalanlar faşizmin ağır sorumluluğunun altında kalır. Özgürlük talep eden tüm kesimlere sesleniyoruz: Saldırılar karşısında sessiz kalmayın ve AKP-MHP faşist iktidarının ömrünü uzatmasına sebep olmayın. Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin de saldırılar karşısında sessiz kalmaması ve Kürt halkını saldırıların kurbanı etmemesi gerekiyor.
Bütün örgütleri, siyasi güçleri saldırılar karşısında tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz."

Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin saldırılar karşısındaki tavrına ilişkin soruya ise Hikmet Hatip, "Şayet Kürdistan bir parçaysa o zaman tüm Kürtlerin Kürdistan’ın herhangi bir yerinde yaşamaya hakkı vardır. Bu sebeple sessiz kalmak ve saldırılara ilişkin verdikleri yanıtlar ahlaki değildir" cevabını verdi.