Helikopterden atılan Turgut'a 'yüksekten düşme' raporu

Gözaltına alındıktan sonra yoğun bakıma kaldırılan ve işkence gördükleri düşünülen Servet Turgut ve Osman Şiban hâlâ hastanede. Turgut'un darp raporunda, "yüksekten düşme sebebiyle getirildi” denildi.

Van'ın Çatak ilçesinde Türk askerleri tarafından 11 Eylül’de gözaltına alınan ve 2 gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda oldukları ortaya çıkan 7 çocuk babası Servet Turgut (55) ve 8 çocuk babası Osman Şiban’ın (50) tedavisi sürüyor. Aileler de hastane önünde bekleyişte.

RAPOR 'HELİKOPTERDEN ATILDI' BİLGİSİNİ DESTEKLİYOR

Ayrıca Şiban’ın işkence gördüğüne dair darp raporunun ardından Turgut’a dair hazırlanan darp raporuna da ulaşıldı. Askerler tarafından önce özel bir hastaneye, ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Turgut’un darp raporunda, “İsimsiz hasta yüksekten düşme sebebiyle getirildi. Entübe hasta” notu yer aldı. "Yüksekten düşme" bilgisinin, bilinçleri kapalı bir şekilde 2 kişiyi hastaneye getiren askerler tarafından verildiği düşünülüyor.
Darp raporunda, her iki gözde ve her iki kulakta deri altındaki kılcal damarların zarar gördüğü, kanın deri altına sızdığı, her iki el ile göğüs ön duvarında derinin en üst tabakasının kalktığı belirtildi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç da görgü tanıklarının verdiği bilgilere dikkat çekerek, "helikopterden atıldı" demişti.