HPG: 1’i kontra, 4 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 1’i kontra, 4 işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi Çerçevesinde;

5 Haziran günü saat 09:20’de Heftanin alanına bağlı Geliyê Pisaxa alanındaki Sîser Tepesi’nde bulunan işgalciler sabotaj taktiği ile 2 kez hedeflenerek vurulmuştur. İlk olarak bir araç hedeflenerek vurulmuş ve araç içerisinde bulunan Şahin adlı kontra cezalandırılmıştır. İkinci seferde ise; yine içinde bir kontranın olduğu araç hedeflenerek vurulmuş, araç darbe alırken içindeki kontra da yaralanmıştır.

5 Haziran günü saat 19:30’da Metina bölgesine bağlı Koordine Tepesi’nde bulunan işgalcilere yönelik bir sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde ilk olarak içerisinde 3 işgalcinin bulunduğu mevzi vurulmuş, 3 işgalci cezalandırılırken mevzi de imha edilmiştir. Sonra başka bir mevzi daha hedeflenip vurularak darbelenmiştir. Eylemde sonra saat 21:00’da işgalciler ölülerini helikopterler ile alandan götürmüştür.

6 Haziran günü saat 08:45’te Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi’nde bulunan işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. İşgalcilerin bulunduğu mevziler hedef alınıp vurulmuştur. Bu eylemde cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

KÖYLER BOMBALANIYOR

 İşgalci Türk devleti Medya Savunma Alanları’nı ve Başûrê Kurdistan halkımıza ait köylerin çevresini obüs, havan, saldırı helikopteri ve savaş uçakları ile bombalamıştır.

Ayrıntılı bilgiler şu şekildedir:

5 Haziran günü saat 15:50’de Metina bölgesine bağlı Çarçel Tepesi ve Zendura alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

5 Haziran günü 16:00 – 17:00 saatleri arasında Amediye ilçesinin Kani Masi nahiyesine bağlı Golka ve Hirorê köylerine ait araziler sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır. Bu bombardımanlar sonucunda köy halkına ait bağ ve bahçeler zarar görmüş, arazide yangın çıkmıştır. Bu yangınlar halen devam etmektedir.

5 Haziran günü saat 08:40’ta Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanı savaş uçakları ile 3 kez bombalanmıştır.

5 Haziran günü saat 14:40’ta Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

5 Haziran günü 23:30 – 00:50 saatlerinde Avaşîn bölgesine bağlı Mamreşo, Mervanos ve Şûkê alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

5 Haziran günü 23:30 – 00:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Qela Bêdewê alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

5 Haziran günü saat 09:30’da Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanı savaş uçakları ile 3 kez bombalanmıştır.

Bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."