HPG: İşgalci Türk ordusu Zap’ın 3 bölgesinden geri çekildi

Kürdistan Özgürlük Gerillası’ndan ağır darbeler yiyen işgalci Türk ordusu Zap bölgesinin Girê Şehîd Munzur, Girê Şehîd Serxwebûn ve Ciloya Biçûk alanlarından geri çekilmek zorunda kaldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Bilindiği üzere işgalci Türk ordusu 23 Nisan tarihinde Medya Savunma Alanları’na dönük kapsamlı bir işgal harekatı başlatmıştı. Bu işgalciler 8 aylık süre boyunca birçok defa güçlerimizin hedefi haline gelmiş ve darbe üstüne darbe almaktan kurtulamamıştır. Özellikle son süreçte Zap eyalet güçlerimizin 8-9 Aralık tarihlerinde Girê Şehîd Munzur’daki işgalcilere yönelik gerçekleştirdiği devrimci operasyon düşmana adeta kök söktürmüştür. Yine 9 Aralık günü bu sefer Zap’ın Ciloya Biçûk alanındaki işgalciler etkili bir eylemle vurulmuştur. Hiçbir kaybımızın olmadığı, yeni dönem taktiklerinin başarılı bir şekilde iç içe ve koordineli olarak uygulandığı bu eylemlerde Türk ordusu ağır darbeler almış ve yenilgisinin üstünü örtmek için yoğun özel savaş yalanları uydurmuştur.

Sonuç olarak, işgalci Türk ordusu Zap bölgesinin Girê Şehîd Munzur, Girê Şehîd Serxwebûn ve Ciloya Biçûk alanlarında daha fazla tutunamayarak geri çekilmiştir. Gerillanın etkili eylemlerinin hedefi olan ve tıpkı Werxelê ile Tabura Ereban alanlarında olduğu gibi burada da çok daha büyük darbeler yiyeceğini anlayan Türk ordusu geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Gerilla karşısında karadan hiçbir sonuç alamayan işgalci Türk ordusu tek çare olarak Medya Savunma Alanları’na dönük yoğun hava saldırıları geliştirerek sonuç almaya çalışmaktadır. Fakat gerçekleştirilen bu bombardımanların tümü sonuçsuz kalmış ve herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır. Türk ordusunun bu bombardımanlara dayanarak kayıplarımız olduğuna dair yaptığı yalan haberler de gerçeği yansıtmamaktadır.

HAVA SALDIRILARI

Gerçekleştirilen hava saldırılarının ayrıntıları şu şekildedir:

27 Aralık günü 14:00 – 15:00 saatleri arasında Metîna bölgesinde bulunan Girê Ortê ve Girê Hakkarî alanları savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

28 Aralık günü 16:20 – 18:00 saatleri arasında Qendîl bölgesinde bulunan Gûndê Silê savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

29 Aralık günü saat 17:10’da Xakurkê bölgesine bağlı Ava Lolanê çevresi savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

29 Aralık günü 11:00 – 17:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Şkefta Brîndara ve Kurojahro alanları savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

30 Aralık günü akşam saatlerinde Avaşîn’e bağlı Mervanos alanında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. “