HPG: Afrin, Abdulsamet ve Ramazan yoldaşları saygıyla anıyoruz

HPG, şehit düşen YJA Star gerillası Cihan Aykal (Afrîn Têkoşîn) ile yurtseverler Abdulsamet Akgül ve Ramazan Toksoy’u saygıyla andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“28 Ekim 2018 günü Xakurkê bölgesinde şehadete ulaşan Afrîn Têkoşîn yoldaşımızı, şehadetinin yıl dönümünde saygıyla anıyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Afrîn Têkoşîn
Adı Soyadı: Cihan Aykal
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Hediye – Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Ekim 2018 / Xakurkê

 

Afrîn yoldaşımız, serhildan geleneğinin yaratılmasına öncülük eden yurtsever kentlerimizden Mêrdîn’de dünyaya gelmiştir. Sömürgeci TC devletinin Kürdistan topraklarını Kürtsüzleştirme amacıyla geliştirdiği sistematik göç ettirme politikaları sonucunda ailesiyle birlikten TC metropollerine gitmek zorunda kalmıştır. İşgalcilerin kirli inkar ve imha siyasetine rağmen ailesinden aldığı yurtsever bilinci korumuş ve sürekli geliştirmiştir. Genç bir Kürt kadını olarak asimilasyon politikalarına karşı direniş ve özgürlüğü seçen Afrîn yoldaşımız, halkımıza karşı her taraftan geliştirilen saldırılara cevap olma temelinde 2014 yılında yönünü Kürdistan’ın özgür dağlarına çevirmiştir.

Özgürlük Mücadelemizi yakından takip eden ve sistem gerçekliğini erken yaşlarda bilince çıkaran yoldaşımız, gerilla saflarına katıldığı andan itibaren hızlı bir gelişim sahibi olmuştur. PKK ve PAJK çizgisinde yetkinleşmeyi esas almış ve bu çerçevede sürekli yoğunlaşmıştır. Askeri alanda hızla yetkinleşen Afrîn yoldaşımız, genç bir YJA Star komutanı olarak gittiği her alana hızla uyum sağlamış ve öncülük misyonunu layıkıyla yerine getirmiştir. Değerli ailesinden aldığı Kurdistanî toplumsal değerleri Apocu ruhla birleştirmiş, Özgürlük Mücadelemiz’in değerli bir militanı olmuştur. Emekçi kişiliğiyle sürekli ön planı çıkan yoldaşımız, kendisini sürekli geliştirmeyi esas almış ve öğrendiklerini yoldaşlarıyla paylaşıp onların gelişiminden kendisini sorumlu görerek her zaman güçlü bir katılımın sahibi olmuştur. Afrîn yoldaşımız, Apocu yaşam felsefesinin yeniden ve en güçlü şekilde yarattığı Özgür Kadın kimliğinin en seçkin temsilcilerinden biri olarak her zaman yoldaşlarının yüreğinde ve mücadelesinde yaşamaya devam edecektir.

AKGÜL VE TOKSOY’UN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ NETLEŞTİ

16 Haziran 2019 günü işgalci TC ordusunun Şirnex’in Hezex ilçesinde bulunan Cehennem Deresi alanında gerçekleştirdiği operasyonda daha önce kimlik bilgilerini açıkladığımız 5 yoldaşımız şehadete ulaşmıştı. Bu yoldaşlarımızla birlikte Kerboran’ın halkının değerli yiğit evlatları ve büyük yurtseverleri olan Abdulsamet Akgül ve Ramazan Toksoy’un da şehit olduğu netleşmiştir.

Abdulsamet Akgül ve Ramazan Toksoy sadece onurlu bir Kürt insanı olmaya çalışmanın bedelini ödediler. Her ikisi de Türk devletinin baskılarına maruz kalmış ama boyun eğmemişti. Daha sonra Türk devleti tarafından haklarında haksız bir şekilde tutuklanma kararı verilmiştir. Ancak TC devletinin zindanlarında girmemek için adaletin olmadığı Türkiye sınırlarından çıkmak için kendilerini gerilla güçlerimize ulaştırmışlardır. Yoldaşlarımız kendilerini sağlama alıp güvenli bir şekilde korumaya çalışırken 16 Haziran 2019 günü Gabar bölgesine bağlı Cehennem Deresi alanında işgalci TC devletinin bir operasyonu başlamış ve şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yoldaşlarımız her iki değerli yurtseverimizi korumak için büyük bir çaba sergilemiş, ancak faşist TC ordusunun yoğun bombardımanında hem 5 yoldaşımız, hem de silahsız ve sivil Abdulsamet Akgül ve Ramazan Toksoy isimli yurtseverler şehadete ulaşmıştır.

Sivil ve suçsuz Kürt insanlarına sadece Kürt oldukları ve kimliklerinde ısrar ettikleri için yaşam hakkı tanımayan, zindana koymaya çalışan ve bunu başaramayınca da hunharca katleden TC devleti apaçık suç işlemiştir. Özel savaş medyası aracılığıyla her iki sivil yurttaşın şehadetini gerilla şehadeti olarak basına servis etmiş olsalar da, olayın mahiyeti güçlerimiz tarafından koşullardan dolayı gecikmeli de olsa netleştirilmiştir.

Kerboran’ın Werzikê köyünden olan her iki değerli şehidimizin ailelerine, yurtsever Kerboran halkımıza ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Yurtsever Kürt halkını Kürdistan’da kimliği ve öz değerleriyle özgürce yaşatma mücadelesini zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.”