HPG: Başûr’dan Bakur’a işgalcilere ağır darbeler vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) gerilla güçlerinin Güney’den Kuzey’e Kürdistan’ın her karış toprağını direniş alanına çevirerek, işgalcilere ağır darbeler vurduğunu bildirdi. En az 9 işgalcinin cezalandırıldığı açıklandı.

HPG-BİM yaptığı açıklamada, “Sömürgeci TC ordusunun başlattığı işgal operasyonları karşısında Kürdistan Özgürlük Gerillası, Başûr’dan Bakur’a kadar her karış Kürdistan toprağını direniş alanına çevirerek işgalcilere ağır darbeler vurmaktadır. Güçlerimizin profesyonel gerilla timleriyle gerçekleştirdiği eylemler sonucunda 9 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci yaralanmış, 1 Reo Tipi askeri araç, 1 mevzi, 1 A-4 silahı ve 1 Bombaatar silahı imha edilmiştir” dedi.

Eylemlerin ayrıntıları şöyle verildi:

1. Botan bölgesinde;

– 20 Nisan günü işgalci TC ordusu, Şirnex’ın Cûdî alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. 23 Nisan günü Difindağ alanından bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra vurulmuştur. Aynı gün akşam saatlerinde işgalciler tekrar yakın mesafeden YJA Star güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. YJA Star güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerin ardından işgalci TC ordusu alanı yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra aynı gün alandan çekilmiştir.

– 27 Nisan günü saat 13:00’da Şirnex’ın Helena Pîr alanına konumlanan işgalci TC ordusuna ait gizli bir birlik, güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün Girê Hirmo alanında konumlanan işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra suikast taktiğiyle vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda da 1 işgalci cezalandırılmıştır. Bu eylemlerin ardından işgalci TC ordusu alanı ağır silahlarla bombalamıştır.

– 28 Nisan günü işgalci TC ordusuna ait gizli bir birlik Girê Şehîd Jêhat alanında güçlerimiz tarafından takibe alınmıştır. Denetim altına alınan işgalciler aynı gün öğle saatlerinde hareketli arazi timlerimiz tarafında yakın mesafeden hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda en az 1 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ise yaralanmıştır. Eylemin ardından saldırı helikopterlerinin desteğiyle kayıplarını alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, alanı saldırı helikopterleri ve obüslerle bombalamıştır.

2. Avaşîn bölgesinde;

– 29 Nisan günü saat 12:15’te Werxelê Direniş Alanı çevresinde bulunan işgalcilere ait A-4 mevzisi güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmış, 1 A-4 silahı, 1 Bombaatar silahı ve 1 mevzi imha edilmiştir.

– 30 Nisan günü saat 12:10’da Werxelê Direniş Alanı çevresinde bulunan işgalcilere ait mevzi güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda işgalciler bulundukları mevziyi bırakarak kaçmışlardır. Aynı gün saat 12:45’te kayıplarını alandan uzaklaştırmak isten işgalcilere ait helikopterler güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimizin ağır silahlarla müdahalesi sonucunda helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

– 30 Nisan günü 15:00 – 14:30 saatleri arasında Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzileri işgalci TC ordusu tarafından kimyasal silahlar ve sınır hattından bulunan karakollardan atılan obüslerle yoğun bir şekilde bombalanmıştır.

3. Zap bölgesinde;

– 30 Nisan günü saat 17:30’da Şehîd Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz, Kurojahro Direniş Alanı çevresinde bulunan işgalcilere karşı bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemin sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

– 30 Nisan günü saat 11:30’da Kurojahro Direniş Alanı çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

– 30 Nisan günü saat 18:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 30 Nisan günü saat 15:00’da Girê Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda işgalciler bir kademe geri çekildikten sonra alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalamıştır.

– 30 Nisan günü saat 22:30’da KDP’nin denetiminde bulunan Duhok’un Amediye nahiyesi üzerinden geçerek Kurojahro Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterlerine güçlerimiz tarafından müdahale edilmiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

– 30 Nisan günü işgalci TC ordusu, Kurojahro Direniş Alanı’na ve Şehîd Berxwedan savaş mevzilerine karşı 7 kez kimyasal silah kullanmıştır.

4. Xakurkê bölgesinde;

– 27 Nisan günü saat 06:00’da Girê Kevortê ve Girê Masîro arasında hareket halinde olan Reo Tipi askeri araç, güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda askeri araç imha edilmiş ve içindeki 3 işgalci cezalandırılmıştır.

5. 29 ve 30 Nisan tarihlerinde Girê Şehîd Şerîf ve Ava Lolan çevresi 3 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 30 Nisan günü 16:30 – 17:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Girê Cehennem, Karker, Şikefta Birîndara, Kurojahro, Saca ve Sîda alanları saldırı helikopterleri, savaş uçakları ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır. Aynı gün 16:45 – 23:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Girê Bihar, Şehîd Kendal ve Girê Amediyê alanları savaş uçaklarıyla 7 kez bombalanmıştır.”