HPG’den bir aylık savaş bilançosu: 238 işgalci cezalandırıldı, onlarca mevzi imha edildi

HPG, 1 aylık savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre 169 gerilla, 34 Hava Savunma Kuvvetleri eylemi gerçekleştirildi. Onlarca mevzi ve çok sayıda askeri malzeme imha edilirken, 6 helikopter darbelendi. 238 işgalci cezalandırıldı. 39 gerilla da şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin 1 aylık savaş bilançosunun ayrıntılarını paylaştığı açıklamada şunlar belirtildi:

Sömürgeci soykırımcı TC devletine karşı verdiğimiz özgürlük mücadelesi son 6 yıldır kesintisiz bir biçimde devam etmektedir. Amansız bir biçimde yürütülen bu savaş, işgalci TC’nin 23 Nisan gecesi başlattığı Avaşin, Metina ve Zap alanlarını işgal saldırısı ile yeni bir aşamaya geçmiştir. Kürdistan Özgürlük Gerillası 1 aylık süreçte tüm dünyanın şahitlik ettiği ve merakla takip ettiği destansı bir direniş ve savaş performansı ortaya koymuştur. İşgalci TC’nin Başûrê Kurdistan’daki birçok yeri işgal etme planı olmasına rağmen bu süreçte Zendura, Küçük Cilo, Mervanos ve Mamreşo direnişlerinde tıkanmıştır. Kahraman şehitlerimizin direnişi sayesinde düşman istediği gibi ilerleyememiş, işgal ettiği yerlerde de hakimiyetini sağlayamamış, güçlerimizin sürekli eylemsel baskıları altında istediği sistemi kuramamıştır. Güçlerimizin yeni dönem gerilla çizgisinde yakaladığı düzey, savaş performansı ve geliştirdiği zengin taktikler karşısında Türk devletinin amaçladığı planlarını başarıya götüremeyeceği anlaşılmıştır. Bir aylık savaş süreci beraberinde çok önemli sonuçları da açığa çıkarmıştır.

GERİLLA HER YERDE TOPYEKUN DİRENİŞ YÜRÜTÜYOR

TC devleti Kürt halkına karşı topyekun bir soykırım saldırısı başlatarak bunu sonuca götürmeye çalışmaktadır. Bu yüzden sömürgeci soykırımcı TC devleti ile yürütülen savaş sadece Medya Savunma Alanları ile sınırlı olmayıp, Kürdistan Özgürlük Gerillası Amed’den Amanoslara, Botan’dan Serhat ve Dersim’e kadar her yerde topyekun ve kapsamlı bir direniş yürütmektedir. Özgürlük Zamanı Hamlesi’ne öncülük etme, Kürdistan’ı işgal etme planlarını boşa çıkarma ve tecridi kırıp faşizmi yıkma temelinde kahraman şehitlerimizin sergilediği Apocu fedai duruş tüm Kürt halkına, gençlerine ve kadınlarına güç ve moral vermektedir. Devrimci Halk Savaşı perspektifi temelinde görevlerini başarı ile yerine getirmeye çalışan Halk Savunma Güçleri’nin direnişi ile beraber Kürt gençlerinin ve halkımızın serhildan ruhuyla geliştireceği eylemsellikler ve ulusal tutum bizi sonuca götürecektir.

Kürdistan dağlarında Apocu fedai ruh ile geliştirilen tarihi direniş tamamen kahraman şehit yoldaşlarımızın eseridir. Güçlerimiz, Şehitler Ayı Mayıs’ın her gününde Dersim’den Serhat, Amed, Botan, Mardin, Avaşin, Heftanin, Metina, Zap ve Xakurkê’ye kadar zengin taktiklerle etkili eylemler gerçekleştirmiştir. Mücadele tarihimizde ilk kez saldırıdan sızmaya, sabotajdan pusuya, ağır silahlardan suikasta, hava eylemlerinden koordineli gerilla timi eylemlerine kadar çok çeşitli ve iç içe taktikler ile Türk devletinin alan hakimiyetine bu kadar darbe vurulmuştur.

ŞEHİT DELAL HAVA SAVUNMA KUVVETLERİ ÖNEMLİ BİR PERFORMANS SERGİLEDİ

Yeni bir taktik açılım olarak etkili eylemler ile adını duyuran Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz de 1 aylık süreçte önemli bir savaş performansı sergilemiştir. Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz tarafından Başûrê Kurdistan’a dönük işgal saldırısının koordine merkezi olan Şırnak’taki 23. Sınır Tümen Komutanlığı; Kürdistan dağlarını bombalayan, sivil halkımızı birçok sefer katleden savaş uçaklarının üssü olan Amed’deki 8. Ana Jet Üssü; keşif ve istihbaratta kullanılan insansız casus uçakların Batman’daki koordine merkezi tam isabetle ve başarılı bir şekilde vurulmuştur. Ancak Türk devleti bu eylemlerin sonuçlarını kamuoyundan gizlemeye çalışmış, yalanlar söylemiş, fakat yine de bu üslerini bir süre kapatmak zorunda kalmıştır. Şehit Delal güçlerimiz bu eylemleri eski yöntemler ile değil, Türk ordusunun engelleyemediği daha sonuç alıcı yeni teknikler ile gerçekleştirmiştir.

İşgalci TC devletinin psikolojik savaş ve propaganda gücüyle yaratmaya çalıştığı “gittiğim her yeri alırım, önüme çıkan her gücü ezerim” havasının, Garê’de olduğu gibi bu 1 aylık direniş ile de bir kez daha boş bir hava olduğu açığa çıkmıştır. Bölge halklarının ve Kürt halkının başına musallat olan bu soykırımcı sömürgeci faşist güç karşısında Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın özgürlüğü ve umudu temsil eden iradi bir güç olduğu ortaya konulmuştur.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– 2 Pusu Eylemi

– 6 Sızma Eylemi

– 10 Koordineli ve Eş zamanlı Gerilla Eylemi

– 13 Darbeleme Eylemi

– 21 Suikast Eylemi

– 29 Ağır Silah Eylemi

– 42 Sabotaj Eylemi

– 46 Saldırı Eylemi

– Toplamda 169 gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımız;

– 39 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– 34 Hava Savunma Kuvvetleri Eylemi gerçekleştirilmiştir.

İşgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılar;

– Medya Savunma Alanları obüs, helikopter ve uçaklarla her gün kesintisiz bir biçimde yüzlerce kez bombalanmıştır.

– 42 kez savaş tünellerine girme girişiminde bulunulmuş ve her seferinde geri püskürtülüp darbelenerek hiçbir sonuç alamamıştır.

– 12 kez kimyasal ve zehirli gazlar kullanılmıştır.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;

– 238 İşgalci Cezalandırılmıştır.

– 30 İşgalci Yaralanmıştır.

Güçlerimiz tarafından darbelenen düşman araçları;

– 2 Dron

– 6 Helikopter

– 1 Kobra Tipi Araç darbelenmiştir.

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzemeler;

– Kurşun Geçirmez Kalkanlar

– 1 Amarok Tipi Zırhlı Araç

– 1 Kobra Tipi Zırhlı Araç

– 1 Reo Tipi Araç

– 1 A4 Silahı

– 2 Radar

– 3 Çadır

– 3 Mobesse Kamerası

– Onlarca mevzi imha edilmiştir.

Güçlerimiz tarafından düşman üzerinden kaldırılan askeri malzemeler;

– 1 MPT silahı

– 1 Bombaatar Silahı

– 1 BKC Silahı

– 1 B7 (Bisiving) Silahı

– 1 Termal Dürbünü

– 1 Telsiz Cihazı

– 2 Silah Dürbünü"