HPG gerillalarından Serhat’ta işgalcilere eylem

HPG gerillaları, Serhat’ta devam eden Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Türk ordusuna yönelik eylemler düzenledi. Iğdır’ın Aralık ve Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde düzenlenen eylemlerde 6 asker öldürülürken, 4 asker de yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), gerillaların Serhat ile Xakurkê’de düzenlediği eylemlerin detaylarını paylaştı.

HPG BİM açıklamasında şunlar belirtildi:

“Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

4 KOLDAN EYLEM

1 Nisan günü saat 07.00’da güçlerimiz, Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Korxan karakolunun güvenlik tepesini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman tepesinde bulunan askerlerin 4 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri zırhlı araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.

SUİKAST EYLEMİ

2 Nisan günü saat 10.00’da güçlerimiz, Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Vedat Özkaya karakolunda bulunan askerlere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde isabetli bir şekilde vurulan 2 düşman askeri öldürülmüştür.

Eylemleri gerçekleştiren birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

XAKURKÊ’DE İŞGALCİLER HEDEFLENDİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 2 Nisan günü saat 08.45’te Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Axin Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusunu hedeflemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”