HPG, Heftanin’de şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Heftanin’de 21 Kasım günü şehit düşen 3 YJA Star gerillasının kimliklerini açıkladı. HPG, şehit düşen gerillaları saygıyla andı.

HPG açıklaması şöyle:

“21 Kasım günü işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bese Azer
Adı Soyadı: Nurten Atalay
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Ayten – Cemal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Kasım 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Çiçek Kiçi
Adı Soyadı: Gül Sakçak
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Reyhan – Şerif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Kasım 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Siyajin Devrim
Adı Soyadı: Hilal Başak
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Zehra – Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Kasım 2019 / Heftanin

Bese, Çiçek ve Siyajin yoldaşlarımız, işgalci TC devletinin Kürdistan’a yönelik uyguladığı katliam, baskı, yıkım ve zulümlere karşı onurlu bir yaşam yaratmak ve bu yaşamı korumak için farklı tarihlerde gerilla saflarına katılmışlardır. İşgalci TC devletinin saldırılarının yoğunlaştırdığı dönemlerde gerilla saflarındaki yerini alan yoldaşlarımız, Parti’nin verdiği tüm görev ve sorumlulukları fedai bir duruş sergileyerek üstlenmiş ve büyük bir emeğin sahibi olmuşlardır. Bese, Çiçek ve Siyajin yoldaşlarımız cesaretleri ve onurlu duruşları ile birlikte yaşadıkları yoldaşların sevgisini kazanmışlardır. Önderlik ideolojisi ve felsefesi temelinde her anlarını dolu dolu yaşayan yoldaşlarımız, doğru temelde Önder APO’nun militanları olmak için kendilerini sürekli olarak geliştirip yetkinleştirmişlerdir. En son bulundukları Heftanin alanında yoldaşlarımızın bize gösterdiği yaşam ve mücadele içerisindeki duruşları, biz geride kalan yoldaşları için her zaman örnek olacaktır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin yarattığı mücadele değerlerini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”