HPG: Rüstem yoldaş Xantur'da teslim olmayarak uçurumdan atladı!

Heftanin'e bağlı Xantur alanında şehit düşen Rustem Cudi adlı gerillanın kimlik bilgilerini açıklayan HPG, "yaralanmasına rağmen günlerce savaşan Rüstem Cudi yoldaşımız cephanesi bittikten teslim olmayarak uçurumdan atlamış ve şehit düşmüştür" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Heftanin direnişinde şehit düşen bir gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, büyük direniş ve kahramanlıklarla şekillenerek günümüze kadar gelmiştir. Destansı direnişler sergileyerek partimizi bugünlere taşıyan kahraman şehitlerimiz aynı zamanda yıkılmaz bir direniş geleneği oluşturmuşlardır. Bu direniş çizgisiyle şekillenen partimiz PKK, halkımızın diriliş, direniş ve zafer çizgisinin somut yansımasıdır.

Sömürgeci TC devletinin imha saldırıların yoğunlaştırdığı dönemlerde, özgürlük mücadelesinin saflarından bu saldırılara karşı en net ve keskin cevaplar verilmiştir. 14 Temmuz direnişiyle düşmanı kendi zindanlarında yenen Apocu ruh, gerillalaşarak Kürdistan’ın kutsal topraklarında direnişi yükseltmiş; halklaşarak Kürt halkının özgürlük umutlarının taşıcısı olmuştur. Özgürlük Mücadelesi’ni yok etmek için sayısız saldırılarda bulunan işgalci TC devleti her defasında güçlenerek çıkan PKK militanlığı karşısında hezimeti yaşamıştır.

İşgalci TC devletinin Kürdistan’ı sömürgeleştirme hayallerini gerçekleştirmek için 16 Haziran’da Heftanin alanına yönelik başlattığı işgal operasyonu karşısında sarsılmaz Apocu militan ruhunu bulmuştur. İşgal operasyonunun başladığı ilk günden itibaren alanı yoğun bir şekilde bombalayan işgalci devlet, Heftanin topraklarına adım atar atmaz her noktada güçlü bir direnişle karşılaşmıştır. Yoğun teknik kullanımına rağmen gerilladan büyük darbeler yiyen işgalci ordu, gerilla karşısında tutunamamış ve indirme yaptığı pek çok noktadan geri çekilmek zorunda kalmıştır. İşgalci TC devletinin zafer naralarıyla başlattığı işgal operasyonu gerilla direnişi karşısında büyük bir bozgun yaşamış, hevesleri kursaklarında kalan işgalciler derin bir sessizliğe gömülmüşlerdir.

İşgal operasyonu karşısında gerillalarımızın Demokratik Modernite’nin yeni dönem gerillası çizgisinde geliştirdiği Heftanin direnişi, Kürdistan’daki direniş geleneğini bir kez daha ortaya koymuştur. Soluksuz bir şekilde devam eden direniş süresince şehadete ulaşan her yoldaşımız bu destansı direnişi kanlarıyla yazmışlardır. Her yoldaşımız bir direniş romanı yazarak Kürdistan özgürlük tarihinde onurlu yerini almıştır. 

RÜSTEM YOLDAŞ TESLİM OLMAYARAK UÇURUMDAN ATLAYARAK ŞEHİT DÜŞTÜ

12 Temmuz’da Xantur alanında işgalci TC ordusuna karşı savaşırken yaralanmasına rağmen günlerce savaşan Rüstem Cudi yoldaşımız cephanesi bittikten sonra sömürgeci, faşist TC ordusuna teslim olmayarak uçurumdan atlamış ve şehit düşmüştür. Rüstem arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Rüstem Cudi
Adı Soyadı: Süleyman Mahmut Hasan
Doğum Yeri: Serekaniye
Anne - Baba Adı: Mehdiye – Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 2020 / Heftanin

 

1992’de Güney Kürdistan’ı işgal girişiminde bulunan sömürgeci devlete ve işbirlikçilere teslim olmayıp uçurumdan atlayan Beritan yoldaşın fedai, teslim alınamaz Apocu iradesi bugün Heftanin’de Rüstem yoldaş şahsında bir kez daha dosta düşmana gerillanın direniş çizgisini net bir şekilde göstermiştir. Tarih ve mekân değişse de Apocu militan ruh asla değişmemiş, direniş bayrağı elden ele geçerek geleceğe taşınmıştır. Militan tarzın somut örneği olan Rüstem yoldaşımız direnişi, savaşı ve şehadetiyle Kürdistan Agitler’i arasında yerini almış ve kendisine bütün halkımızın kalbinde yer edinmiştir. Nesiller boyu anlatılacak bir direnişe imza atan Rüstem yoldaşımız zafere yürüyen özgürlük gerillasının önünü aydınlatan bir meşaleye dönüşmüştür. 2016’da Serêkanî’den gerilla saflarına katılan yoldaşımız, kısa süre içinde militan çizgide derinleşmiş, yaşam ve yoldaşlığıyla her zaman öncü rol oynamıştır. Rüstem yoldaş, direnişi, düşman karşısında son mermisine kadar savaşma iradesi ve şehadet biçimiyle kuşkusuz Özgürlük Hareketi’nin yarattığı militan ruhunu temsil eden en güçlü örneklerinden biri olmuştur. Temsil ettiği bu ruh ve direniş çizgisi yoldaşları tarafından her zaman, her koşul altında devam ettirilecektir. 

İşgalci TC ordusu, Rüsten yoldaşımızın teslimiyeti reddeden, ihanete geçit vermeyen duruşu karşısında Xantur’da yenilmiştir. Esmer yoldaş komutasında Berivan ve Ararat yoldaşlarımız karşısında Şeşdara alanında yenilmiştir. Amara, Memyan, Nucan, Zerya, Agit, Mazlum, Çiya, Şahin, Tolhildan, Goran, Viyan ve Xabur yoldaşlarımızın direnişi karşıdan Heftanin’de kırılmış ve yenilmiştir. Kürdistan gerillası, işgalci TC devletinin hevesini kursağında bırakmaya devam edecek ve şehitlerin bıraktığı onurlu mirası her koşul altında tereddütsüz sahiplenerek işgalcilere karşı Kürt halkının ve onun özgürlük gerillasının cevabını vermeye devam edecektir.

Şehadete ulaşan Rüstem yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve Rüstem yoldaşımızın kahramanlık çizgisini zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.”