HPG şehit düşen gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı

HPG, 4 Nisan günü gerçekleştirilen bombardımanda Emrah Yıldızer(Dewran Gilîdax)’in şehit düştüğünü belirterek, kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“4 Nisan 2021 günü Medya Savunma Alanları’na yönelik gerçekleştirilen bombardımanda Dewran Gilîdax yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dewran Gilîdax
Adı Soyadı: Emrah Yıldızer
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Zeynep – Basrî
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Nisan 2021 / Medya Savunma Alanları

 

Dewran yoldaşımız, Bazîd’li yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Direnişçi, baş eğmez Serhat halkımızın derin yurtseverlik duyguları ve ülke sevgisi ile büyümüştür. Büyüdükçe halk ve ülke gerçekliğini tanımış, Kürt halkının dile gelmemiş acılarını yüreğinde hissetmiş ve bu da Dewran yoldaşımızda duygusal bir etkilenmeye yol açmıştır. Bu temelde arayışlar içerisine giren Dewran yoldaşımız devrimci faaliyetlerde aktifleşme kararı alarak gençlik hareketine katılmıştır. Altı yıl boyunca kesintisiz bir şekilde gençlik çalışmalarında kalmış, onurlu bir Kürt genci olarak mücadele etmiş ve öncülük rolünü oynamıştır. Soykırımcı Türk devleti Dewran yoldaşımızın özgürlük yürüyüşünü engellemek istemiş, tutuklayarak bir buçuk yıl boyunca zindanda tutmuştur. Ancak Dewran yoldaşımız, zindan alanını kendini eğitme temelinde değerlendirmiş, iddia ve kararlılığını daha da büyütmüştür. Her onurlu Kürt gencinin hayali olan bir gün Kürdistan Özgürlük Gerillası olma amacını Kürdistan dağlarına ulaşarak gerçekleştirmiştir.

Gerilla pratiğine büyük bir istekle katılan ve erkenden gelişme kaydeden Dewran yoldaşımız, pratik tecrübeler edinmiş ve girdiği birçok eylemde rolünü başarıyla oynamıştır. DAİŞ faşizmi Şengal’deki Êzidî halkımıza saldırarak soykırıma uğratmak istediğinde, Şengal alanına geçmiş, faşist çeteciliğe karşı etkili mücadele etmiş ve birçok kez yaralanmış olmasına rağmen yine de savaşmaktan geri durmamıştır. HPG güçlerimizin 2018 yılında Şengal’den çekilme kararı almasıyla Dewran yoldaşımız da Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Pratik faaliyetlerden aldığı tecrübeyi paylaşmak, yeni dönem gerilla perspektifi ile kendisini eğitip daha güçlü pratiklere hazırlanmak için bir süre askeri akademi ortamında eğitim görmüştür. Eğitimden sonra kendisine verilen her görevi büyük bir istek ve mütevazılıkla yerine getirmiş, etkili bir katılımın sahibi olmaya çalışmıştır. 4 Nisan 2021 günü görevi başında iken gerçekleşen bir bombardımanda şehadete ulaşmıştır.

Başta şehit yoldaşımızın değerli ailesine, yurtsever Serhat halkına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerin amaçlarına bağlılık sözümü bir kez daha yineliyoruz.”