HPG: Türk devleti halka köy ve zozanları terk etmesi için baskı uyguluyor

HPG, Türk devletinin Wan’ın Şax ilçesine bağlı Geliyê Masiro alanındaki köylüleri tehdit ederek köylerini ve zozanları terk etmesi için baskı uyguladığını belirtti. HPG, halkı tutum sbahibi olmaya çağırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

Kürdistan halkını her alanda mağdur edip teslim almaya çalışan sömürgeci TC devleti koçerlik ile geçimini sağlayan halkımıza baskı uygulayıp yasaklar getirerek mağdur etmektedir. Özellikle son süreçte Wan’ın Şax ilçesine bağlı Geliyê Masiro alanındaki köylüler tehdit edilerek köylerini ve zozanları terk etmesi için baskı uygulanmaktadır. Farklı gerekçelerle geliştirilen bu baskılar karşısında halkımızın tutum sahibi olması ve kamuoyunun da duyarlı olması çağrısında bulunuyoruz.

12 Temmuz günü 23:00 – 23:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor alanında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonucu alanda bulunan Skorsky ve saldırı helikopterleri geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

12 Temmuz günü 00:00 – 01:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmış, Koordîne alanı, Êdinê ve Seraru köylerinin çevresi saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

12 Temmuz günü saat 18:30’da Xakurkê bölgesinde bulunan Goşînê alanına bağlı Şehîd Hawar Tepesi ve Lolan Suyu çevresi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

12 Temmuz günü 23:00 – 00:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabura Ereban, Banista, Mamreşo, Girê Silêman, Girê Spî ve Şehîd Întîkam Tepesi alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

12 Temmuz günü saat 23:00 – 00:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Cîloya Biçûk alanında helikopter hareketliliği yaşamış ve işgalci TC ordusu Şehîd Serxwebûn Tepesi’ndeki güçlerini değiştirmiştir.

12 Temmuz günü saat 00:20’de de Zap bölgesine bağlı Kurojehro alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”