HPG: Werxelê’de 2 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillaları Werxelê’ye saldırmak isteyen işgalci Türk askerlerine yönelik gerçekleştirdiği eylemde, 2 işgalci cezalandırılırken, 2’si de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

2 Ekim günü saat 10:30’da Avaşîn bölgesinde bulanan Werxelê Direniş Alanı’na saldırmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci ise yaralanmıştır. Bu başarılı eylem, işgalcilere karşı büyük bir iradeyle savaşan Werxelê Direnişçilerini selamlamak için gerçekleştirilmiştir.

2 Ekim günü saat 13:30’da ve 3 Ekim günü saat 06:40’ta Zap bölgesine bağlı Şehîd Serxwebûn’a bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından 2 kez ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen her iki eylemde de belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi Çerçevesinde Metîna bölgesinde;

2 Ekim günü saat 20:20–21:00 saatleri arasında Hirorê ve Kêste köylerini bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucu saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

1 Ekim günü akşam saatlerinden 2 Ekim günü sabah saatlerine kadar Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor, Girê Silêman, Girê Spî, Mervanos ve Tabûra Ereba alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı zamanda Tabûra Eraba, Geliyê Basya alanları ile Dirê köyü saldırı helikopterleri ve havanlarla bombalanmıştır.

2 Ekim günü 19:00-22:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Serarû, Êdinê, Dêşîşe köylerinin çevresi; Koordîne, Qela Qûmriyê alanları ile saat 10:20’de Banka köyü saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

2 Ekim günü saat 16:15’te Zap’Girê Cûdî savaş uçaklarıyla ve aynı gün gece saatlerinde sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır. 3 Ekim günü sabah saatlerinde Zêvê alanı obüs ve havanlarla bombalanmıştır. Bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangınlar devam etmektedir.

2 Ekim günü saat 14:44’te Duhok’un Amediye ilçesine bağlı olan ve Bergarê bölgesinde bulunan Yekmalê köyü savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”