HSM: Yiğit öncü komutan Ali Piling yoldaşı saygıyla anıyoruz

Büyük komutan Ali Piling’in 14 Haziran 2019’da Bitlis’te şehit düştüğünü açıklayan HSM, “Ali yoldaş, savaş ustalığı ile; vuruş gücü ve sonuç alıcı tarzıyla bir komutanın düzeyinin nasıl olması gerektiğini pratiği ile ortaya koymuştur” dedi.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, 14 Haziran 2019 tarihinde Bitlis’te  şehit düşen Şerif Yakut’a(Ali Piling) ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HSM açıklaması şöyle:

“Faşist TC devletinin Kürdistan’da yürüttüğü sömürgeci ve soykırımcı saldırılara karşı halk ve hareket olarak büyük bedeller pahasına geliştirilen direniş topyekun bir aşamaya ulaşmıştır. Statüsüz, kimliksiz ve köle bir halk olmaktan çıkıp bugün tüm dünya halkları tarafından tanınan ve büyük bir sempati duyulan bir halk ve hareket konumuna ulaşmak büyük mücadeleler sonucunda ortaya çıkmıştır. Özgürlük Hareketimiz bugün, Kürt halkına dayatılan soykırım savaşına karşı tüm parçalarda çetin bir mücadele vermekte ve özgürlük mücadelesi veren tüm dünya halkları için büyük bir umut ve kurtuluş kaynağı olarak görülmektedir.

Her geçen gün özgürlüğe daha da yakınlaştığımız ve önemli kazanımlar elde ederek geldiğimiz bu tarihsel dönem kuşkusuz bu uğurda gözünü kırpmadan fedaice en ön saflarda mücadele veren ve ölümsüzleşen kahraman şehitlerimizin sayesindedir. Özgürlük mücadelemiz binlerce kahraman şehidi sayesinde yenilmezliğini ve halklarının özgürlüğü uğruna canını ortaya koyarak bu mücadelenin durdurulamaz olduğunu kanıtlamıştır. Bu anlamda şehitler partisi olarak PKK, Kürt halkının özgürlük mücadelesini zafere taşıma kararlılığını şehitlere bağlılığın bir gereği olarak yerine getirecektir. Kendisini halkın öz gücü ve şehitlerin yarattığı değerlerle var eden özgürlük mücadelesi, nereden saldırı gelirse gelsin ve her ne pahasına olursa olsun amacından geri dönmeyecektir. Şehitleri ile hakikate erişen ve şehitleri ile onur duyan bir halk gerçekliği karşısında hiçbir sömürgeci – faşist güç duramayacaktır.

KAHRAMANCA SAVAŞARAK ŞEHİTLER KERVANINA KATILDI

Kürdistan’ın mücadele verilen her karış toprağında dökülen şehit kanı yeni bir yaşamın ve dirilişin yaratıcısı olmuştur. Bu anlamda verdiği şehitler ile direnişin kalelerinden Batman’ın Gercüş ilçesinden olan yiğit ve büyük komutan Ali Piling yoldaşımız 14 Haziran 2019 tarihinde Bitlis’te işgalci TC ordusu ile yaşanan bir çatışmada kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.

Şehadete ulaşan büyük komutan Ali yoldaşın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Ali Piling
Adı Soyadı: Şerif Yakut
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Fatma – Numan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Haziran 2019 / Bitlis

GENÇ YAŞTA ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE KATILDI

Ali yoldaş genç yaşta, 1991 yılında Kürdistan Özgürlük Mücadelesine katılmış ve uzun yıllar boyunca bir çok savaş alanında büyük bir özveri, disiplin ve sorumlulukla görevlerini yürütmüştür. Mücadeleye katıldığı ilk günden son güne kadar halkına, partisine ve şehitlere layık bir evlat, savaşçı, komutan, fedai ve yoldaş olmuştur. Kürdistan’ın her dört parçasında büyük bir emeği olan Ali yoldaş Zagroslar’dan Botan’a, Botan’dan Garzan’a kadar Kürt halkının ve mücadele arkadaşlarının gönlünde taht kurmuştur. Savaşçılığından en son aldığı HPG Askeri Konsey görevine kadar tüm görev ve sorumluluklarını eksiksiz bir şekilde üstün bir başarı ile yerine getirmiştir. Üstlendiği tüm görevlerde başarıdan başka bir yol tanımayan ve mücadele hayatında başarısızlığa asla yer vermeyen Ali yoldaş, kaldığı her alanda örnek bir komutan olurken, düşmanın ise korkulu rüyası olmuştur.

USTA BİR TAKTİSYEN

Ali yoldaş; askeri bakış açısı, disiplin anlayışı ve yapısıyla ilgilenerek eğiten tarzı ile öncü bir komutan düzeyini yakalamış ve aynı zamanda savaşta zekasını kullanarak düşmana ağır darbeler vuran taktiksel eylemlerin yaratıcısı olmuştur. Yeniden yapılandırma sürecinin öncü komutanlarından olmakla beraber yeni tarz ve taktiğin bire bir uygulayıcısı olmuş ve bu anlamda büyük emeklerin sahibi olmuştur. Yürüttüğü savaş pratiği ile usta bir taktisyen olan Ali yoldaş, savaş taktikleri üzerinde yoğunlaşarak taktikte zenginliği yakalamıştır. Zap - Zagros hattında geliştirdiği taktiksel açılım ve eylemsel çıkışlar ile dönemin savaş stratejisindeki yenilikleri ortaya koymuştur.  Yeni dönemin taktik öncülüğünü yapan Ali yoldaş, savaş ustalığı ile; vuruş gücü ve sonuç alıcı tarzıyla bir komutanın düzeyinin nasıl olması gerektiğini pratiği ile ortaya koymuştur.

ÖNDER APO ÇİZGİSİNDE DEVRİMCİ BİR KOMUTAN

Ali yoldaş, mütevazi yaklaşımlarıyla öz gücüne dayanarak çevresindeki yoldaşları etkilemiş ve bu temelde örnek bir komutanlığın tarz ve üslubunu yakalamıştır. Yoldaşlığa olan bağlılığı, sevgi, saygı ve ölçülü yaklaşımları ile savaşçılarını motive ederek yoldaşlık ortamını her zaman çekici hale getirmiştir. Apocu çizgide derinleşmiş ve Önder APO’nun ideolojik, politik ve felsefi gerçekliği ile kendisini yoğunlaştırmış bir devrimci komutan olurken dürüst ve samimi bir şekilde hiçbir kaygı taşımadan kendi öz emeği ile kendisini büyüterek geliştirmiş devrimci bir militan olmayı başarmıştır.

ANILARINI MÜCADELENİN ZAFERİNDE YAŞATACAĞIZ!

Bu temelde, mücadelemizin tarihi bir aşamadan geçtiği bu dönemde Ali yoldaşımızın mücadelesi, keskin ve ilkeli duruşunu kendimize rehber kılarak dönem görevlerimizin üzerine yürüyecek ve Ali yoldaş şahsında Önderlik çizgisinin iyi birer militanları olmayı hedefleyerek değerlere sıkı sıkıya bağlılık temelinde sarsılmaz bir kararlılıkla, bütün zorluklar karşısında engel tanımaz bir devrimci duruşla mücadeleye atılmak biz özgürlük militanları için esas alınması gereken temel bir görev olarak karşımızda durmaktadır. Bu doğrultuda başta Ali yoldaşın ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerin bayrağını daha da yükselterek ve zafer yürüyüşünde kahraman şehitlerin komutası altında kesin ve kararlı bir yürüyüşü gerçekleştirerek onlara bağlılığımızı ispatlama ve anılarını mücadelenin zaferinde yaşatma sözünü veriyoruz.”