HPG: Zagros Şahinleri en az 13 işgalciyi cezalandırdı

HPG/YJA Star gerillalarının Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında işgalci Türk askerlerine yönelik eylemleri kesintisiz sürüyor. Eylemlerde en az 13 işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılar yer aldı:

Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz; 8 Haziran günü saat 23:45’te Metina bölgesine bağlı Azad Tepesi’nde bulunan işgalcilere karşı bir hava eylemi gerçekleştirmiştir. Belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

7 Haziran günü saat 16:00’da Xakurkê bölgesine bağlı Lêlikan Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bir araya gelen işgalciler hedeflenerek vurulmuş ve net olarak 1 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

 7 Haziran günü Avaşîn bölgesine bağlı Banista Boğazı’ndan Werxelê alanına doğru hareket eden işgalciler denetime alınarak 8 Haziran günü saat 07:00’da sabotaj taktiği ile 3 kez vurulmuştur.  Cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

7 Haziran günü saat 15:00’da Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanındaki savaş tünellerine girmek isteyen işgalciler vurulmuştur. Etkili bir şekilde vurulan 2 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı bölgedeki Kilise alanında bulunan işgalciler de vurulmuş, cezalandırılan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

7 Haziran günü Werxelê alanındaki işgalciler ağır ve ferdi silahlar ile vurulmuştur.

7 Haziran günü saat 19:30’da Werxelê alanındaki Kilise Boğazı’nda bulunan işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek vurulmuştur.

9 Haziran günü saat 03:30’da Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanındaki savaş tünellerine girmek isteyen işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Ferdi silahlarla hedeflenerek vurulan 3 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 03:40’ta savaş mevzisi önünde bir araya gelen işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek 2 kez vurulmuştur. Burada 1 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci de yaralanmıştır. Saat 04:10’da savaş mevzileri önünde toplanan işgalcilere yönelik bir sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 6 işgalcinin cezalandırıldığı, 1 işgalcinin de yaralandığı tespit edilmiştir.

9 Haziran günü sabah saatlerinde Werxelê alanındaki savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler ferdi ve orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vurulmuştur. Alandaki yoğun çatışmalar devam etmektedir.

HAVA SALDIRILARINDA KAYBIMIZ YOK

Medya Savunma Alanları’na dönük işgalci Türk ordusu tarafından helikopter ve uçaklar ile saldırılar gerçekleştirilmiştir.

Yapılan saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

8 Haziran günü saat 11:00’da Garê bölgesinde bulunan Duhok ilçesine bağlı Çemankê nahiyesinin Şikeftiyan köyü savaş uçakları ile 2 kez bombalanmıştır.

8 Haziran günü 00:00 – 00:20 saatleri arasında Xakurkê bölgesine bağlı Şekif alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

8 Haziran günü saat 18:30’da Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanı uçaklarla bombalanmıştır.

8 Haziran günü 22:40 – 00:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê, Dola Maran, Dola Konferansê, Mamreşo ve Mervanos alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

8 Haziran günü 23:00 – 00:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”