HPG: Zagros şehitlerini saygıyla anıyoruz!

Şemzînan’da şehit düşen 5 gerillayı anan HPG, “Kahraman şehit yoldaşlarımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şemzînan’da 2018’de şehit düşen gerillalara ilişkin açıklama yaptı. HPG açıklaması şöyle:

“9 Temmuz 2018 tarihinde Colemerg’in Şemzînan ilçesine bağlı Herkî bölgesinde işgalci Türk ordusu ile güçlerimiz arasında yaşanan çatışmalar ve yapılan hava saldırıları sonucunda Delil, Eser, Harun, Ruken ve Viyan yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

DELİL YOLDAŞ

Delil yoldaşımız Rojhılat Kürdistanı’nın Maku kentinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve kadim direnişçi Kürt kültürü ile büyümüştür. İşgalci devletlerin Kürt halkına uyguladıkları soykırım politikalarına karşı her zaman direniş içerisinde olan ve yurtseverlik bilinci ile tüm direniş hareketlerine aktif katılan ve bedel ödeyen bir coğrafya olan Rojhılat Kürdistanı, Önder Apo’nun felsefesi etrafında işgalciliği ve sömürü sistemine karşı tüm Kürdistan parçalarıyla yekvücut halinde amansız bir direniş içerisine girmiştir.  Devrimciliğin ve direnişin yaşam tarzı haline geldiği bir kültür ile büyüyen Delil yoldaşımız, aynı onurlu yolun yolcusu ve öncüsü olmayı kendine görev bilmiştir. Uzun yıllar Zagroslar’da gerillacılık yapan Delil yoldaşımız, her zaman başarıya odaklanmış ve Zagroslar’ın kahramanlık serüvenine bir yenisini eklemiştir. Önder Apo’nun ideolojisinde derinleşmeyi ve gerillacılık pratiğinde öncü fedai bir militan olmayı başarmıştır. Delil yoldaşımız, Zagroslar’da sekiz yıllık gerilla pratiğiyle ve emsalsiz emeğiyle destansı bir direnişin sahibi olmuştur. İşgalcilere ağır darbelerin vurulduğu birçok eylemde görev üstlenen ve tüm görevlerini büyük bir başarıyla yerine getiren Delil yoldaşımız, Zagroslar’ın efsanevi ölümsüz komutanı Reşit Serdarların takipçisi olmuş ve tarihi sorumluluklarını büyük bir özveriyle yerine getirmiştir. Delil yoldaşımız, her zaman Zagros kahramanı olarak mücadelemizde yaşayacaktır.

ESER YOLDAŞ

Yurtsever, emekçi ve özgürlük hareketinde bedel ödemiş direnişçi geleneğiyle bilinen bir çevreden olan Eser yoldaşımız, soykırımcı Türk devletinin sömürü sistemini yakından tanımış ve soykırım sistemine karşı genç yaşta mücadele içerisine girmiştir. Üniversite yıllarında ırkçı uygulamaların hedefinde olan Eser yoldaşımız, soykırımcı Türk devletinin faşizan uygulamalarına karşı mücadelenin gerilla saflarında verilmesi gerektiği gerçeğini görerek 2014 yılında özgürlük saflarına katılmıştır. Emekçi ve dağlı bir gelenekten gelen Eser yoldaşımız, Önder Apo’nun ideolojisinde derinleşerek ve pratik uygulamada yetkin bir gerilla olmayı hedeflemiştir. Kısa sürede Zagroslar ile bütünleşerek öncü bir gerilla olmayı başarmıştır. Önder Apo’nun kadın özgürlük paradigması çerçevesinde kendini yeniden yaratarak Zilanların takipçisi olmayı ve hakikat çizgisinde yürümeyi bilmiştir. Eser yoldaşımız, Apocu fedailiği yaşamsal kılarak, eyleme dökerek pratikleştirmeyi başarmış ve Zagroslar’da çelikten bir iradeyle işgalcilere karşı savaşmıştır. İşgalcilere karşı gelişen birçok eyleme öncülük eden Eser yoldaşımız, her zaman büyük bir ciddiyet ve özveriyle görev ve sorumluluklarını büyük bir başarıyla yerine getirmiştir. Zagroslarla bütünleşerek çelikten bir iradeyle direnişe öncülük etmiştir. Eser yoldaşımız, emeğiyle ve direnişiyle her zaman kadın özgürlük sembolü olarak mücadelemizde yaşayacaktır.

HARUN YOLDAŞ

Emeğin kutsal olduğu ve emekle var olan bir coğrafyada yurtsever bir ailede dünyaya gelen Harun yoldaşımız, faşist Türk devletinin zulmünü derinden hissetmiş ve sömürü sistemine karşı boğun eğmeyerek mücadele içerisine girmiştir. Şehitlerin mücadelesinden etkilenen ve bu mücadeleyi sürdürmek için tarihsel sorumluluğun farkında olan Harun yoldaşımız, radikal bir karar alarak gerilla saflarına katılmıştır. Emekçiliği ve fedakârlığıyla bilinen Harun yoldaşımız, emekçi ve direnişçi kültürü Önderlik felsefesiyle pekiştirerek tarihsel sorumluluğuna büyük bir bağlılıkla sahip çıkmıştır. Şehitlerin izinde büyük bir bağlılık ve Apocu fedai militan ruhla görev ve sorumluluklarına sahip çıkmış ve üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları büyük bir başarıyla yerine getirmiştir. Harun yoldaşımız, Apocu fedai militan ruhla ve sonsuz emekle göstermiş olduğu direnişle her zaman mücadelemizde emeğin sembolü olarak anılacaktır.

RUKEN YOLDAŞ

Ruken yoldaşımız Gever’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Daha genç yaşta özgürlük mücadelesine sempati duymaya başlayan Ruken yoldaşımız soykırımcı, faşist Türk devletinin Kürt halkına yönelik saldırılarına tanıklık etmiştir. Tüm değerlerimize vahşice saldıran ve Kürt halkının varlığını ortadan kaldırmaya çalışan işgalci Türk devletine karşı mücadelenin elzem olduğu gerçeği ve bunun her Kürt bireyinin tarihsel sorumluluğu olduğunun bilinciyle faşizmle hesaplaşmayı ve tarihsel sorumluluğunu yerine getirmek için 2009 yılında gerilla saflarına katılmıştır.  Büyük bir azimle tüm eğitim süreçlerinde kendisinde büyük değişimler yaratan Ruken yoldaşımız, Önder Apo’nun ideolojisinde derinleşmiş ve yetkin bir gerilla komutanı olmayı başarmıştır. Gerilla mücadelesinde birçok farklı alanda görev üstlenen Ruken yoldaşımız, 2014 yılında Êzîdî halkımız DAİŞ çetelerinin katliamlarıyla karşı kaşıya kaldığında ilk giden gerilla gruplarında yer alarak Şengal direnişindeki kadın öncülük görevini başarıyla yerine getirmiştir. DAİŞ çetelerine ve karanlık zihniyetine karşı sarsılmaz bir iradeyle duran Ruken yoldaşımız, DAİŞ çetelerinin organizatörü olan faşist Türk devletine karşı direnişte yer almak için tekrar yönünü dağlara vermiştir. İşgalci orduya karşı direnişte yılmaz bir iradeyle çarpışan Ruken yoldaşımız, mücadelesiyle ve Apocu fedai militan kişiliğiyle, zafere giden yolumuzu aydınlatan bir meşaleye dönüşmüştür. Ruken yoldaşımız kadın özgürlük hareketinin öncü bir militanı olarak her zaman mücadelemizde anılacaktır.

VİYAN YOLDAŞ

Viyan yoldaşımız yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve direniş kültürüne sahip bir çevrede şekillenmiştir. Yurtseverlik bilinciyle tüm zulüm uygulamalarına karşı durmak, Kürdistan coğrafyasında bir ilke ve en temel yurtseverlik görevidir. Viyan yoldaşımız da bu bilinç ve sorumluluğu hissederek büyümüştür. Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Kürt halkına uyguladığı zulüm uygulamalarını hiçbir zaman kabul etmemiş, işgale ve sömürü sistemine karşı mücadelenin kaçınılmaz olduğunu yüreğinin derinliklerinde hissederek şehitlerin takipçisi olmak için 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Kısa sürede gerilla yaşamında önemli gelişmeler kaydeden Viyan yoldaşımız, Önder Apo’nun felsefesinde ve kadın kurtuluş ideolojisinde derinleşip yetkinleşmek için büyük bir çaba içerisinde olmuştur. Kürdistan dağlarına büyük bir aşk ve tutkuyla bağlanan Viyan yoldaşımız, pratik çalışmalarda büyük başarıların sahibi olmuştur. Gerilla yaşamında birçok farklı görev üstlenen ve üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları büyük başarıyla yerine getirmiştir. Viyan yoldaşımız emeğiyle, özgür kadın temsiliyeti ve Apocu fedai militan duruşuyla kısa bir zaman dilimine büyük bir kahramanlık destanı sığdırarak Kürdistan Özgürlük Mücadelesi tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır.

Başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehit yoldaşlarımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”