Iğdır KYK Yurdu’nda yemek protestoları sürüyor

Iğdır KYK Yurdu'nda öğrencilerin yemek pahalılığını protesto etti. AKP Gençlik Kolları Başkanı okula gelip görüşmek istedi. Öğrencilerin “Siyaset dışarı” sloganı atması üzerine polisler “Fotoğraflarınızı çektik, siz göreceksiniz” diyerek tehdit etti.

Iğdır Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) bir aydır yaşanan yemek protestoları sürüyor. Yemek ihalesinin yandaş bir firmaya verildiği öğrenilen yurtta yemeklerin kalitesizliği ve ayrıca yüksek fiyatlar öğrencileri zor durumda bıraktı.

Öğrencilerin verdiği bilgilere göre, yurtta ana yemek 8.5 TL, pilav 4.5 TL, yarım ekmek 1.25 kuruş olarak satılıyor. Bir tostun 11 TL’ye satıldığı yurtta, sabah kahvaltı fişi de 6.5 TL’den satılıyor.

AKP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI PROTESTO EDİLDİ

Yüksek fiyatlar üzerine öğrencilerin bir aydır başlattığı protestolar ise sürüyor.

Yaşanan protestolar üzerine AKP Iğdır Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Çağlar, yurda gelerek öğrencilerle görüşmek istedi.

Yurda polis ordusuyla gelen Çağlar ve beraberindekiler, öğrencilerin ‘Siyaset dışarı’ protestolarıyla karşılaştı.

Ancak öğrencilere müdahale eden polis “Görüntülerinizi aldık, siz görürsünüz’ diyerek öğrencileri tehdit etti. Yaşanan arbede sırasında polis, bazı öğrencileri darp etti.

VALİ VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI

Yaşanan gerginlikten bir gün sonra Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim yurda gelerek öğrencilerle bir görüşme yaptı.

Vali Sarıibrahim, öğrencilere yol ve yemek parasında indirim yapılacağına dair söz verdi anca sözünde durmadı. Vali, sadece yol ücretlerinde indirim yaparken yemek fiyatlarında herhangi bir indirim gerçekleşmedi.

PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Bunun üzerine öğrencilerin protestoları yeniden başladı. Yaşadıklarına ilişkin bilgi veren öğrenciler; “Yemek ihalesi AKP’li bir firmaya verilmiş, onlar da bize yemekleri yüksek fiyatlardan veriyor. Bu yetmezmiş gibi en kalitesiz yemekler veriliyor. Yemeklerin içinde kıl çıktı. Bunu götürüp yurt yönetimine gösterdik ama ilgilenen olmadı. Barınma, yemek ve ulaşım haklarımızı elde edene kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

KYK yurdunda iki gün önce akşam saatlerinde sokağa çıkan öğrenciler, “Yönetim istifa” sloganları atarak protestoda bulundu.