Irak askerleri YBŞ/YJŞ'ye saldırdı, çatışmalar sürüyor-YENİLENDİ

  Irak ordusu Geliyê Şîlo ile Sikêniye köyü alanlarında bulunan YBŞ, YJŞ noktalarına saldırması sonucu başlayan çatışmalar devam ediyor.

Irak ordusu dün öğlen saatlerinde Dugirê'de bulunan Êzidxan Asayişi'nin noktalarına el koymaya çalışması üzeri çatışmalar meydana gelmişti.

Burada yaşanan çatışmadan sonra Irak ordusu Sinune, Şengal ile Xanesor alanlarındaki Asayiş noktaları hedef aldı.

Irak ordusu gece saat 02:00'de Tilizer'de bulunan Êzidxan Asayişi'nin Cidalê kontrol noktasına saldırdı. Asayiş güçleri saldırıya karşılık vermesi sonucu çatışma yaşandı. Burada yaşanan çatışmadan sonra da Irak askerleri Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ)/ Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ)'nin,  kontrol ettiği Geliyê Şîlo ile Sikêniye alanlarını hedef aldı. Irak ordusu YBŞ ile YJŞ'nin noktalarına saldırdı ve burada da çatışma çıktı.

Sikêniyê ile Geliyê Şîlo'da çatışmalar hala devam ediyor. Edinilen bilgilere göre Irak ordusu Şengal ve YBŞ-YJŞ'nin kontrol ettiği tüm alanlara askeri sevkiyatta bulunuyor. Büyük bir saldırı hazırlığının yapıldığı gözlemleniyor.

Irak ordusunun Şengal'e yönelik saldırısının işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik 17 Nisan'da başlattığı saldırıyla eş zamanlı olması dikkat çekti.