Nusaybin Davası: Karataş'a ağırlaştırılmış müebbet ve 21 yıl

Nusaybin Davası'nın bugün görülen duruşmasında tutsak Halil İbrahim Karataş'a ağırlaştırılmış müebbet ve 21 yıl hapis cezası verildi.

Nusaybin Davası tutsaklarından İbrahim Halil Karataş’a ağırlaştırılmış müebbet ve 21 yıl ceza verildi. Karataş, açlık grevindeki arkadaşları için  “Arkadaşlarımız tedavi edilmemeleri durumunda sakat kalacaktır” dedi. 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016’da kentten tahliye edilen 17’si çocuk 70 kişi hakkında açılan ve ardından tefrik edilen dava duruşmalarına bugün de devam edildi.

Osmaniye T-2 Nolu Kapalı Cezaevi’ndeki Mehmet Faruk Engin ve Başer Baver ile beraber tedavilerinin yapılması talebiyle açlık grevinde olan İbrahim Halil Karataş’ın duruşması bugün görüldü. Açık grevinin 9’uncu gününde olan Karataş, Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada avukatıyla birlikte hazır bulundu.

Duruşmada "Son sözüm Bijî Serok Apo'dur" diyen Karataş'a mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet ve 21 yıl hapis cezası verdi.

CEZA ALANLARIN SAYISI 49’A YÜKSELDİ

Karataş’a verilen ceza ile birlikte Nusaybin Davası’nda ceza verilenlerin sayısı 49’a yükseldi. Daha önce görülen duruşmalarda tutsak Şeyhmus Koç ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl 6 ay, Recep Yel ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl, Yasemin Erkol 10 yıl, Özgür Sevim ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıl, İlyas Doğan, Ömer Karataş, Osman Bozkurt, Hamit Acur ve Akar İkbal ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis verildi. Sadık Tan, İsmail Yılmaz, Bayram Sevgin, Fırat Dari, Mazlum Yaşa, Nubahar Özdemir ve Hatip Oyman ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl, Ercan Dolaşır ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl, Melis Teksan ağırlaştırılmış müebbet, Erkan Benli ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl 3 ay, Baver Başar ağırlaştırılmış müebbet ve 19 yıl, Mehmet Ziriğ ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl, Süleyman Göksel Yerdut ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl, Dilber Tanrıkulu ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıl, Tufan İlbaş ağırlaştırılmış müebbet ve 27 yıl 6 ay, Ramazan Eroğlu 2 ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıl, Ömer Güner ile Faruk Engin’e ağırlaştırılmış müebbet ve 31 yıl, Resul Ergün’e 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 27 yıl, Fırat Çiftçi’ye ise ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıl, Oktay Gül ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıl 6 ay, Ferhat Doğan 18 yıl, Nurullah Akyüz’e ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıl 6 ay, İbrahim Halil Ildız’a müebbet hapis ve 53 yıl, Enes Taşkın’a da müebbet hapis ve 18 yıl hapis cezası verildi. İbrahim Toktaş’a ise, Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet ve Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 15 yıl hapis verildi. Abdulkadir Baybars’a ise, ağırlaştırılmış müebbet ile birlikte 26 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Tutuklandıklarında yaşları küçük olan Şükrü Aybek, Heja Alğan, Emre Topçuoğlu, Baran Eman, Çeçan Kilkaya ve Dilan Aslan’a 35 yıl 10’ar ay hapis cezası verildi. Hüseyin Bağ’a 11 yıl, Zehra Kaya’ya 18 yıl, Fatma Aslan’a da 21 yıl 7 ay, Nurcan Aslan’a 25 yıl 8 ay, Murat Gazioğlu’na 11 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Evini terk etmeyen 5 çocuk annesi tutuksuz Nurşen Demir’e de 10 yıl hapis verildi.