Kimin ülkesinde kimi bitiriyorsunuz?

YJA Star gerillası Jiyan Amed, “Kimi bitirecekler?” diye sorarak, “Eğer bu topraklarda bitirilecek, tasfiye edilecek birileri varsa o da Türk devletidir” vurgusunu yaptı.

 YJA Star gerillası Jiyan Amed, “Burası bizim topraklarımız, bizim ülkemizde bizi yok edemezsiniz” diyerek gerillaların işgale karşı kararlılığının altını çizdi.

Medya Savunma Alanları’nda başlatılan işgal saldırılarına karşı  gerilla direnişi 6. ayına giriyor. Türk işgal saldırıları ve gerilla direnişini ANF’ye değerlendiren YJA Star gerillası Jiyan Amed, Türk iktidarının, sürekli medya üzerinden gerillanın sonunu getireceğini, bitireceğini iddia ettiğine dikkat çekti.

“Kimi bitirecekler?” diye soran Jiyan Amed, şöyle devam etti: “Eğer bu topraklarda bitirilecek, tasfiye edilecek birileri varsa o da Türk devletidir. Ellerindeki teknik olmadan bir adım atmaya dahi cesaret edemiyorlar. Yoldaşlarımız güçlü bir direniş yürütüyor ve çok büyük bir irade gösteriyor. Türk devleti yalnızca kendini kandırıyor ve tamamen yenileceğini biliyor. Burası bizim ülkemizdir. Türk devleti bizim topraklarımızda bizi bitireceğini söylüyor. Siz kimin ülkesinde kimi bitiriyorsunuz? ‘Burası bizim topraklarımızdır, bizim ülkemizdir, gelip kendi ülkemizde bizi yok edemezsiniz’ diyen şehitlerin yoldaşları olarak bu direnişi daha da büyüteceğiz.”

TEK İŞGALCİ BİLE KALSA SAVAŞACAĞIZ

Türk devletinin, bu savaşta çoktan yenildiğini bildiğini belirten Jiyan Amed, Türk devleti ve işbirlikçilerinin, şunları da bilmesini istedi: “Bizden bir kişi dahi kalsa bu işgalciliğe karşı direniş gelişecektir. Bu topraklar üzerinde tek işgalci bile kalsa yine ona karşı sonuna kadar direnilecektir. Burası Kürdistan’dır, Kürt halkı hiç kimse karşısında boyun eğmediği gibi bu işgalciliğe karşı da boyun eğmeyecektir.’’