KNK: Kürdistan’daki tüm güçler saldırılara karşı çıkmalı

Ramazan Bayramı’nı kutlayan KNK, bütün Kürtleri ve Kürdistanlıları saldırılara ve işgale karşı durmaya, gerillanın yanında durmaya çağırdı.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi, Ramazan Bayramı kapsamında bir mesaj yayınladı.

KNK’nin mesajı şu şekilde:

“Yarın Ramazan Bayramı. Maalesef yine çatışmalı bir ortamda bayramı kutluyoruz. Kürdistan genelinde halkımıza yönelik soykırım saldırıları devam ediyor. İnsanlarımız katlediliyor, ülkemizin doğası yok ediliyor. Güney Kürdistan ve Rojava’da düşman işgali ve tehdidi gittikçe artıyor. Doğu Kürdistan halkı üzerindeki devlet baskısı devam etmekte ve toplumsal sorunlar her geçen gün derinleşmektedir. Güney’de ekonomik ve sosyal sorunlar devam etmekte ve bölgenin sorunları henüz çözülmemişken bir de üstüne Türk devletinin saldırıları eklenmiştir. Kuzey Kürdistan’da ise var oluş savaşı devam etmektedir.

Bu yıl Türk devletinin halka ve devrimin tüm değerlerine ve özellikle Güney Kürdistan’a yönelik saldırıları altında Ramazan Bayramı’nı karşılıyoruz. Bayrama iki hafta kala Türk devleti Zap ve Avaşin bölgelerinde büyük bir saldırı başlattı. Şu anda bu bölgelerde yoğun çatışmalar yaşanıyor. Halk Savunma Güçleri, özgürlük güçleri, Kürdistan gerillaları büyük bir kahramanlıkla savaşarak ve düşmanlara ağır darbeler indirdi. Bu büyük saldırılar sadece HPG güçlerine karşı değil, Kürtlerin tüm kazanımlarına ve özellikle Güney Kürdistan’ın işgaline yöneliktir. Aynı zamanda Rojava’ya yönelik saldırılar devam ediyor. Öte yandan Irak hükümeti Şengal’e asker göndererek Şengal halkının iradesini ihlal etmek ve Şengal Özerk Yönetimi’ni devirmek istiyor. Düşmanların projeleri büyük ve Kürtlerin tüm kazanımlarını tehlike altına sokmaktadır.

Kürdistan’daki tüm güçler bu saldırılara karşı çıkmalıdır. Bu vesileyle tüm Kürtleri ve Kürdistanlıları saldırganlığa ve işgale karşı durmaya, işgalcilere karşı seslerini yükseltmeye ve Kürdistan gerillalarının yanında olmaya çağırıyoruz.

Bu şartlar altında bile halkımızın en kısa zamanda bayramlarını özgür topraklarında barış, huzur ve özgürlük içinde kutlayabileceklerine umuyor ve inanıyoruz. Bu vesileyle başta tutsaklar ve özgürlük savaşçıları olmak üzere Kürdistan halkı ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz.”