KODAR ve PJAK'tan 'Demokrasiye evet, idama hayır' hamlesi

Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgür Topluluğu (KODAR) ve Özgür Yaşam Partisi (PJAK), "Demokrasiye evet, idama hayır" hamlesini başlatarak, İran ve Doğu Kürdistan'da yaşayan tüm halkları hamleye katılmaya çağırdı.

KODAR ve PJAK ortak bir açıklama ile yeni bir hamle başlattıklarını duyurdu. Her iki organizasyon "Demokrasiye evet, idama hayır" hamlesinin, KCK'nin 12 Eylül'de "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" sloganı ile başlattığı hamle çerçevesinde olduğunu belirtti.

KODAR ve PJAK, başlattıkları hamlenin İran'da haklarını isteyen tüm halkların birliği açısından önemli olduğunu kaydetti.

Ortak açıklamada, Kürt halkı ve Ortadoğu'nun ezilen halklarının radikal bir mücadele ile özgürlüğe ihtiyacının olduğuna vurgu yapılırken, "Halkların bir irade sahibi olabilmesi, çalışmalara katılması ve alanlara çıkabilmesi için halk hareketlerinin bir ideal etrafında hareket etmesi gerekiyor" denildi.

Bu çerçevede Doğu Kürdistan ve İran'da "Demokrasiye evet, idama hayır" sloganı ile geniş bir hamle başlattıklarını duyuran KODAR ve PJAK, şunları ifade etti:

"Bu şekilde Kürdistan'ın dört parçası ve Avrupa'daki çalışmalara katılıyoruz. Kürt Özgürlük Hareketi, Apocu Hareket öncülüğünde mücadele çizgisi, fikir ve felsefeye sahiptir. Statükocu ve faşist devletler tarafından yürütülen Üçüncü Dünya Savaşı'nda Ortadoğu'da radikal bir pratik sahibidir. Bu hamle, sadece Doğu Kürdistan için değil, tüm Kürdistan ve İran halklarının haklarının elde edilmesi içindir."

Ortadoğu'daki savaşlar, kölelik dayatmaları, açlık, işsizlik ve diğer bir çok toplumsal soruna dikkat çeken KODAR ve PJAK, bu durumun sorumlusu olan güçlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde tecrit uyguladığını kaydetti.

Açıklamada, "Ezilen halklar ve Önder Apo'nun özgürlüğünün vakti geldi. Düşman da iyi biliyor ki her ikisinin özgürlüğü birbirine bağlıdır" diye belirtildi.

Açıklamada Doğu Kürdistan ve İran'da demokrasinin gelişmesi, idamlara son verilmesi ve adaletin tesisi için herkesin bu hamleye katılması, tüm ev, mahalle ve meydanların mücadele alanına dönüştürülmesi çağrısı yapıldı.

Hamleye yeniden vurgu yapan KODAR ve PJAK, "Demokrasi ve özgürlük zamanıdır. İran'daki halkların herkesten fazla özgürlüğe ihtiyacı var" dedi.

Hem İran'da hem de Ortadoğu'da barış ve özgürlüğün gelişmesi için halkların bu hamledeki rolünü oymaması çağrısında bulunan KODAR ve PJAK, şöyle noktaladı:

"Ortak bir mücadele, birlik ve dayanışma ile işgal ve zulme son verilebilir. Avrupa'daki Kürtler ve İranlıların katılımı da hamlenin başarısı için çok önemidir. Avrupa'daki halkımızın hamledeki rolünü oynayacağına inanıyoruz. 'Önder Apo, Özgürlük ve Demokrasinin Önderidir.' Önder Apo özgür olmadan, halklar da özgür olamaz."