KONGRA-GEL: Şengal ile güçlü dayanışma içinde olalım

KONGRA-GEL, Şengal'deki saldırıdan KDP'nin doğrudan sorumlu olduğunu belirterek, halka "Şengal halkı ile güçlü dayanışma içinde olmalıyız" diye seslendi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türk devletinin saldırısıyla şehadete ulaşan Şengal Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel Xwedêda’nın şehadeti nedeniyle başta ailesine, Şengal Özerk Yönetimine, Şengal halkına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz" denildi.

'KDP DOĞRUDAN SORUMLUDUR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Başûrê Kurdistan'ı Türk devletine tamamen teslim eden KDP, yaşanan bu katliamdan da doğrudan sorumludur. Türk devleti ve KDP'nin anlamak istemediği gerçek şudur ki; hiçbir şehadet Şengal halkının özgürlük iradesini kıramaz, aksine yaşanan her şehadet Şengal halkının kinini ve öfkesini daha da büyütmektedir. Özgürlüğü için DAİŞ’e karşı çok büyük bedeller veren Şengal halkı, DAİŞ’in ortakları olan Türk devleti ve KDP’ye karşı da mücadelesini güçlendirerek sürdürecektir.

HALKA ÇAĞRI

Halkımıza ve dostlarımıza çağrımız; Şengal halkı ile güçlü dayanışma içinde olmalıyız. Türk devleti, KDP ve Irak hükümetinin bu katliamlardaki suç ortaklığını her yerde teşhir ederek kamuoyunu duyarlı kılmalı ve uluslararası kurumların Türk devlet terörüne karşı harekete geçmeleri için yoğun çalışmalıyız."