Kürdistani İttifak Grubu'ndan katliamlara karşı güç birliği çağrısı

Kürdistani İttifak Grubu, Deniz Poyraz'ın katledilmesinin sorumlusunun AKP-MHP iktidarı olduğunu belirtti, "Demokrasi güçlerini dayanışmaya davet ediyoruz" dedi.

Kürdistani İttifak Grubu tarafından yapılan açıklamada, AKP-MHP iktidarının Kürtleri sindirme saldırılarına başvurduğu belirtildi, "Asla biat etmeyeceğiz" mesajı verildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Azadî Partisi, Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürdistan Demokratlar Platformu (PDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye'nin (PDK-T) içinde yer aldığı Kürdistani İttifak Grubu, İzmir’de HDP il binasına saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'SORUMLUSU AKP-MHP İKTİDARIDIR'

Kürdistani İttifak Grubu'nun açıklaması şöyle:

“AKP-MHP iktidarının toplumu kutuplaştıran, şiddeti besleyen, kin ve nefret dolu siyaset dili ve yönteminin muhalif kesime özelde de Kürtlere yönelen şiddetin cezasızlık politikası ile ödüllendirildiği sürecin geldiği yer, HDP İzmir il eşbaşkanlığına saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesidir.
Yasallığını ve resmiyetini bu ülkenin Anayasa ve yasalarından meşruiyetini sandıktan ve toplumsal tabanından alan, bu ülkenin 3. Büyük partisi olarak parlamentoda temsiliyeti bulunan HDP'nin, başta Cumhurbaşkanı ve MHP başındaki zat olmak üzere iktidarın en yetkin kişileri ile yandaş basın organları tarafından her gün terörist ilan edilmesi hem Anayasal bir suç hem de bu saldırının başlıca müsebbibidir.

'KÜRTLERİ SİNDİRME SALDIRILARI'

Demokratik zeminde siyaset yapan partilere kapatma davaları, yeni açılacak partilerin hukuksuz bir şekilde engellenmesi, siyasetçilerin hapishanelerde rehin tutulmaları, halkın meşru oyları ile seçilmiş belediye Eş Başkanlarının görevden alınıp yerine hiçbir hukuki gerekçeye dayanmayan kayyım atamaları, dile, kimliğe yönelik inkar, asimilasyon ve topyekun baskı politikaları meselenin HDP’yi de aşan Kürtleri sindirme amaçlı olduğunu apaçık ortaya koymaktadır.

'ASLA BİAT ETMEYECEĞİZ, YAŞAMI İNŞA EDECEĞİZ'

İktidarın son halkası İzmir saldırısı olan politikalarından vermek istediği mesajı aldık ve cevaben diyoruz ki; sizin karşınızda asla diz çökmeyeceğiz. Hak, adalet, özgürlük yürüyüşümüze bir an bile ara vermeyeceğiz. İnkar, asimilasyon ve tecrit politikalarınıza asla biat etmeyeceğiz.
Şunu iyi bilesiniz ki; yarattığınız Korkunun karşısında Cesareti, Yılgınlığın karşısında Umudu, Tutsaklığın karşısında özgürlüğü, zulmün karşısında adaleti ve ölümün karşısında yaşamı inşa edeceğiz. Ama size asla itaat etmeyeceğiz.
Olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen bu ülkenin Cumhurbaşkanından ve herkesin güvenliğinden birinci derece sorumlu olan İçişleri Bakanından tek bir cümle çıkmamasını çok manidar görüyoruz. Bütün toplum sükutun ne anlama geldiğini çok iyi bilmektedir.

Bu olaydan sonra AKP Genel Başkanı’nın bir süre önce Rize’de İYİ Parti Genel Başkanı ve heyetine yönelen linç girişiminden sonra ‘Bunlar daha iyi günleriniz daha neler olacak neler’ cümlesinin açıklamasını yapmak zorundadır. İktidarın alt kademelerinden gelen olayı kınama mesajları timsah gözyaşlarıdır. Bu saldırı, ektiğiniz kin ve nefret tohumlarının meyvesidir.

İKTİDARA: KORKUYOR MUSUNUZ?

Hukukun iktidarın tehdit aracı haline getirildiği, mafya, devlet, siyaset ilişkilerinin gün yüzüne çıktığı bir zeminde haktan, hukuktan, adaletten, bahsedilemez. Soruyoruz; muhalif kesimleri suçsuz oldukları halde cezalandırmak amacı ile günlerce gözaltında tutup cezaevine atanlar, katilleri 24 saat geçmeden, etkin bir soruşturmaya tabi tutmadan cezaevinde koruma altına almanın sebebi arkasındaki güçlerin deşifre olmasından duyulan korku mudur?
Saldırgan Suriye’ye hangi amaç ile gitmiş, orada hangi örgütlerin kamplarında kalmış, kimin adına kimlerle savaşmıştır?
Bu sorular cevap bulmadan tamamlanan soruşturma olayın ciddiyetini ve vahametini bir kez daha ortaya koymuştur.

'ORGANİZE SALDIRI VE ASIL HEDEF TOPLU KATLİAM'

Bu saldırı organize ve asıl hedefi iptal edilen toplantıya yönelik bir toplu katliam girişimidir. Bu saldırı münferit bir olay olmadığı gibi arkasındaki güçler deşifre edilmedikçe Türkiye daha derin bir kaos iklimine doğru sürüklenecektir.
HDP İzmir il başkanlığına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Katledilen Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailemize başsağlığı diliyoruz. Bu saldırılar karşısında tüm demokrasi güçlerini, sivil toplum kuruluşlarını dayanışmaya ve güç birliği yapmaya davet ediyoruz.”